EU waarschuwt China dat het moest stoppen met het sponsoren van Huawei en ZTE

De Europese Unie gaat een brief naar China versturen waarin het aandringt op het stopzetten van overheidssubsidies voor Huawei en ZTE. Mocht China dat niet doen, dan zal de EU een extra importheffing rekening voor producten van ZTE en Huawei.

De EU is inmiddels bezig met het opstellen van een dergelijke brief, zo schrijft Reuters. Voor de EU is het een doorn in het oog dat China illegale subsidies, in het oog van de EU althans, aan zowel Huawei als ZTE levert. De twee Chinese bedrijven liggen al langer onder vuur van ondermeer de Amerikaanse, Engelse en Australische overheid over hun nauwe banden met de Chinese overheid. Volgens de EU hebben beide bedrijven oneerlijke concurrentievoordeel als gevolg van de subsidies.

De EU gaat nu een brief eruit sturen naar de Chinezen waarin het erop aandringt dat het moest stoppen met geven van ongeoorloofde subsidies om zo een concurrentievoordeel te behalen. Doet China dat niet dan waarschuwt de EU dat het een extra heffing zal rekenen op producten van zowel ZTE als Huawei. Het zou met namen gaan om netwerkapperatuur die beide fabrikanten in Europa leveren. De EU staat volledig achter het besluit, aldus Karel De Gucht, minister van handel bij de EU.

China en de twee bedrijven laten in een reactie weten aan Reuters dat er niets aan de hand is. Volgens de bedrijven krijgen ze geen subsidies die niet geoorloofd zijn en voldoen ze aan alle internationale afspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. huismeester021 -

    wat denkt die arrogante EU wel dat ze ook wel eventjes de baas kunnen spelen in China? Dat ze hier in Nederland de dictator kunnen uithangen is al erg genoeg.

    1. DannyD -

      Mocht het echt zo zijn dat ze overheidssubsidie krijgen, dan zit de EU volledig in zijn recht om er wat van te zeggen. Allemaal lid van de WHO. Dus moeten ze zich ook aan de regels houden. Want dat gaat immers ten kosten van Europese bedrijven die geen subsidies krijgen en daardoor uit de markt worden geprijsd door de Chinezen. China hoeft niet te luisteren, maar gezien het feit dat de EU een van hun grootste afzetmarkten is lijkt me dat geen goed plan.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters