EU waarschuwt China dat het moest stoppen met het sponsoren van Huawei en ZTE

De Europese Unie gaat een brief naar China versturen waarin het aandringt op het stopzetten van overheidssubsidies voor Huawei en ZTE. Mocht China dat niet doen, dan zal de EU een extra importheffing rekening voor producten van ZTE en Huawei.

De EU is inmiddels bezig met het opstellen van een dergelijke brief, zo schrijft Reuters. Voor de EU is het een doorn in het oog dat China illegale subsidies, in het oog van de EU althans, aan zowel Huawei als ZTE levert. De twee Chinese bedrijven liggen al langer onder vuur van ondermeer de Amerikaanse, Engelse en Australische overheid over hun nauwe banden met de Chinese overheid. Volgens de EU hebben beide bedrijven oneerlijke concurrentievoordeel als gevolg van de subsidies.

De EU gaat nu een brief eruit sturen naar de Chinezen waarin het erop aandringt dat het moest stoppen met geven van ongeoorloofde subsidies om zo een concurrentievoordeel te behalen. Doet China dat niet dan waarschuwt de EU dat het een extra heffing zal rekenen op producten van zowel ZTE als Huawei. Het zou met namen gaan om netwerkapperatuur die beide fabrikanten in Europa leveren. De EU staat volledig achter het besluit, aldus Karel De Gucht, minister van handel bij de EU.

China en de twee bedrijven laten in een reactie weten aan Reuters dat er niets aan de hand is. Volgens de bedrijven krijgen ze geen subsidies die niet geoorloofd zijn en voldoen ze aan alle internationale afspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. huismeester021 -

    wat denkt die arrogante EU wel dat ze ook wel eventjes de baas kunnen spelen in China? Dat ze hier in Nederland de dictator kunnen uithangen is al erg genoeg.

    1. DannyD -

      Mocht het echt zo zijn dat ze overheidssubsidie krijgen, dan zit de EU volledig in zijn recht om er wat van te zeggen. Allemaal lid van de WHO. Dus moeten ze zich ook aan de regels houden. Want dat gaat immers ten kosten van Europese bedrijven die geen subsidies krijgen en daardoor uit de markt worden geprijsd door de Chinezen. China hoeft niet te luisteren, maar gezien het feit dat de EU een van hun grootste afzetmarkten is lijkt me dat geen goed plan.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters