Europa gaat voor DVB-H

De Europese Commissie heeft vandaag besloten om definitief voor DVB-H als standaard voor mobiele televisie te gaan. Eurocommissaris Viviane Reding wil dat alle lidstaten zo snel mogelijk met de voorbereidingen beginnen en hiervoor frequentieruimte gaan vrij te maken.

De EC hoopt dat met de standaard mobiele televisie eindelijk van de grond komt in Europa. In tegenstelling tot Azië is televisie kijken op de mobiele telefoon niet populair. De EC wijt dat onder andere aan het ontbreken van een standaard. De beslissing van de EC pakt goed uit voor Nokia, die de DVB-H standaard ontwikkelde in samenwerking met partijen als Intel, Modeo, Motorola en Texas Instruments. Concurrenten als het Amerikaanse Qualcomm en het Zuid-Koreaanse DMB , die hoopten op de keuze voor hun eigen technologie, staan met de beslissing definitief buitenspel.

Volgens onderzoek van Strategy Analytics zullen er over vijf jaar meer mobieltjes met televisiefunctionaliteit dan normale televisies verkocht worden. In 2010 zou de opbrengst van de draagbare kijkkastjes al rond de 30 miljard dollar liggen; volgens de EU zal een dergelijke omzet op zijn laatst in 2011 gehaald worden. Eerder gepubliceerd onderzoek wees daarentegen uit dat slechts vijf procent van de Europese burgers in mobiele televisie is geïnteresseerd. De tijd zal moeten leren of de door de EU afgedwongen compatibiliteit ook daar verandering in kan brengen.

f_logo_dvbh 

Bron: Telecom-Update

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters