Europa krijgt telecomregulator

Om een stap dichter bij een Europese telecommarkt te komen wordt in Riga een Europese telecomregulator gevestigd. De bedoeling is dat deze regulator advies gaat geven in afhandelingen vam concurrentiezaken in alle EU lidstaten. In Nederland zorgt de OPTA voor de afhandeling van concurrentiezaken in de telecomwereld.

Chris Fonteijn

Neelie Kroes heeft plannen gemaakt om er voor te zorgen dat er één Europese telecommarkt ontstaat in de toekomst. Op dit moment is dit nog niet mogelijk aangezien in alle lidstaten anders wordt omgegaan met zaken omtrent concurrentie tussen de telecombedrijven. In Nederland worden deze zaken afgehandeld door de OPTA, en in andere lidstaten door andere commissies.

Berec, Body of European Regulators for Electronic Communications, de Europese telecomregulator heeft als doel om ervoor te gaan zorgen dat de telecomwet of de telecomregels consistent zijn in heel Europa. Uiteindelijk is het doel om er één Europese telecommarkt van te gaan maken.

De Berec zal bestaan uit de voorzitters van de 27 nationale telecomregulators, zoals de OPTA in Nederland. Het hoofd van deze telecomregulator wordt Chris Fonteijn, de Nederlandse voorzitter van de OPTA. De organisatie heeft geen bindende bevoegdheden waar de nationale toezichthouders verplicht zijn om naar te luisteren. Zij kan echter wel ingrijpen bij marktanalyses, maar dan vooral als raadgever.

Neelie Kroes is blij met de oprichting van de Berec: “De beslissing was een belangrijke stap in de richting van één markt voor telecomdiensten. De expertise van de Berec zal de overgebleven opstakels opruimen voor telecomdiensten over de Europese landsgrenzen.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters