Europa krijgt telecomregulator

Om een stap dichter bij een Europese telecommarkt te komen wordt in Riga een Europese telecomregulator gevestigd. De bedoeling is dat deze regulator advies gaat geven in afhandelingen vam concurrentiezaken in alle EU lidstaten. In Nederland zorgt de OPTA voor de afhandeling van concurrentiezaken in de telecomwereld.

Chris Fonteijn

Neelie Kroes heeft plannen gemaakt om er voor te zorgen dat er één Europese telecommarkt ontstaat in de toekomst. Op dit moment is dit nog niet mogelijk aangezien in alle lidstaten anders wordt omgegaan met zaken omtrent concurrentie tussen de telecombedrijven. In Nederland worden deze zaken afgehandeld door de OPTA, en in andere lidstaten door andere commissies.

Berec, Body of European Regulators for Electronic Communications, de Europese telecomregulator heeft als doel om ervoor te gaan zorgen dat de telecomwet of de telecomregels consistent zijn in heel Europa. Uiteindelijk is het doel om er één Europese telecommarkt van te gaan maken.

De Berec zal bestaan uit de voorzitters van de 27 nationale telecomregulators, zoals de OPTA in Nederland. Het hoofd van deze telecomregulator wordt Chris Fonteijn, de Nederlandse voorzitter van de OPTA. De organisatie heeft geen bindende bevoegdheden waar de nationale toezichthouders verplicht zijn om naar te luisteren. Zij kan echter wel ingrijpen bij marktanalyses, maar dan vooral als raadgever.

Neelie Kroes is blij met de oprichting van de Berec: “De beslissing was een belangrijke stap in de richting van één markt voor telecomdiensten. De expertise van de Berec zal de overgebleven opstakels opruimen voor telecomdiensten over de Europese landsgrenzen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters