'Europa zal nog even moeten wachten op G4-netwerk'

Vodafone heeft vorige week aangekondigd nog tot 2012 te wachten met het lanceren van het 4G-netwerk. “Er zullen komend jaar geen Europese LTE-netwerken zijn, behalve dan een handjevol kleine netwerken om de mogelijkheden te demonstreren voor overheden”, zegt de Research & Development-directeur van Vodafone.

netwerk

Eerder kondigde Vodafone aan dat het bedrijf de 4G-technologie LTE in gebruik zou nemen in 2011. Helaas heeft het bedrijf besloten om nog een extra jaar te wachten met de lancering van het LTE-netwerk en dus te verschuiven naar 2012. Europa zal nog even moeten wachten voordat er een 4G-netwerk zal zijn, volgens Vodafone laten namelijk ook andere providers op zich wachten met het introduceren van dit netwerk. In welke landen en wanneer het 4G-netwerk uiteindelijk wordt uitgerold is nog niet bekendgemaakt door Vodafone.

De onwil van providers om het 4G-netwerk dekkend te maken in Europa heeft ermee te maken dat ze eerst nog meer willen verdienen aan de ‘oudere’ HSPA- en HSPA+-netwerken. De providers zeggen namelijk dat ze daar kort geleden nog in hebben ge├»nvesteerd en dat ze er nog niet genoeg geld aan hebben kunnen verdienen. Ook geven ze als reden dat er nog niet genoeg vraag is naar dit specifieke netwerk in de Europese markt, dit komt volgens Vodafone doordat het 3G-netwerk op dit moment nog voldoende capaciteit levert en ontwikkelingsmogelijkheden biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters