Europarlement gaat voor maximumtarief voor mobiel internet in het buitenland

De Europarlementscommissie voor industrie heeft gisteren bepaald dat mobiel internet vanuit een ander EU-land per 1 juli van dit jaar hooguit 50 cent per megabyte mag gaan kosten. Hiermee wil de EU af van de woekerprijzen die telco’s rekenen voor het internetten in het buitenland.

De EU heeft gisteren een maximumprijs vastgesteld voor data-roaming in het buitenland. Het eerste voorstel dat op tafel kwam te liggen was een limiet van een euro voor een megabyte aan dataverkeer in het buitenland. Dit vond de EU in al haar wijsheid echter een te hoog bedrag, dus werd het naar beneden bijgesteld tot maximaal 50 cent per megabyte binnen de EU. De Europarlementsleden willen bovendien een eerlijkere berekening van de grensoverschrijdende gsm-tarieven. Telecombedrijven ronden nu de gespreksduur naar boven af, het parlement het daar niet mee eens. De Europese Commissie heeft nu een afrondverbod voorgesteld na de eerste halve minuut, zodat consumenten beter beschermd worden

De parlementsleden hebben ook in grote meerderheid een prijslimiet van 11 cent exclusief btw op grensoverschrijdende sms’jes ingesteld. Nu is die prijs gemiddeld 28 cent, oplopend tot 80 cent in sommige landen, waardoor consumenten soms erg hoge bedragen achteraf gefactureerd krijgen. Overigens is deze nieuwe beperking nog niet door de gehele EU goedgekeurd en zal er in april een voltallige stemming plaatsvinden over dit nieuwe plan. Daarna is er een compromis nodig met bewindslieden uit de EU-landen, deze hebben echter reeds aangegeven dat ze de nieuwe prijslimieten steunen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters