Europarlement wil universele opladers, ook voor iPhone

Met één oplaadkabel al je telefoons opladen, ook een iPhone. Dat lijkt de toekomst te worden nu het Europarlement een voorstel heeft aangenomen waarbij fabrikanten worden verplicht om al hun toestellen per 2017 geschikt te maken voor die ene laadkabel.

Oplader HTC Touch Diamond

In de praktijk worden veel mobiele telefoons nu al met een universele micro-usb-kabel geleverd, maar Apple wil daar tot op heden niet aan meedoen. Toch ontkomt ook de Amerikaanse fabrikant hier straks niet aan, meldt Europarlementariër Toine Manders tegenover BNR Nieuwsradio. Als een bedrijf zich straks niet aan de regels houdt, kan er een boete van de Europese Unie volgen of een verkoopverbod in de hele EU.

Het Europarlement wil onnodige vervuiling, kosten en ‘gedoe voor de gebruiker’ verminderen, schrijft De Volkskrant over de motieven van de hoogste volksvertegenwoordiging van Europa. De komende jaren krijgen de lidstaten van de EU nog de tijd om de nieuwe regel in hun nationale wetgeving te verwerken, en dan is de nieuwe wet waarschijnlijk in 2017 overal in de EU van kracht.

Het voorstel van het Europarlement heeft overigens ook gevolgen voor andere apparaten dan smartphones, want er moeten straks veel meer apparaten met één kabel kunnen worden opgeladen.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters