Europeanen laten iPhone 4S links liggen

Uit een onderzoek blijkt dat Europeanen steeds meer kiezen voor een goedkoper alternatief voor de iPhone. In Frankrijk nam het marktaandeel van Apple zelfs met bijna tien procentpunt af.

Het onderzoek werd gedaan door Kantar Wordpanel ComTech en Reuters citeert eruit. Volgens de onderzoekers is de economische crisis debet aan het dalende marktaandeel van Apple in Europa. Terwijl in andere continenten het marktaandeel mondjesmaat stijgt, daalt het in Europese landen. Zo kelderde het marktaandeel in Frankrijk van 29 naar 20 procent. Ook het marktaandeel in Spanje en Duitsland is lager uitgevallen dan gedacht. Zo is in Duitsland het marktaandeel van 27 naar 22 procent gedaald.

Consumenten zoeken hun heil steeds meer bij apparaten met het Android OS, aldus de onderzoekers. Android-smartphones zijn veelal goedkoper en doen qua functionaliteit niet onder voor de iPhone. Ook weten fabrikanten als Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG zich goed te positioneren met hun toestellen. In Engeland is het marktaandeel van Apple nog wel toegenomen en ook in Amerika en andere continenten doet Apple het nog steeds goed. De onderzoekers verwachten wel dat consumenten steeds prijsbewuster worden en als gevolg hiervan goedkopere telefoons zullen gaan kopen.

Apple vs Android 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters