Europeanen laten iPhone 4S links liggen

Uit een onderzoek blijkt dat Europeanen steeds meer kiezen voor een goedkoper alternatief voor de iPhone. In Frankrijk nam het marktaandeel van Apple zelfs met bijna tien procentpunt af.

Het onderzoek werd gedaan door Kantar Wordpanel ComTech en Reuters citeert eruit. Volgens de onderzoekers is de economische crisis debet aan het dalende marktaandeel van Apple in Europa. Terwijl in andere continenten het marktaandeel mondjesmaat stijgt, daalt het in Europese landen. Zo kelderde het marktaandeel in Frankrijk van 29 naar 20 procent. Ook het marktaandeel in Spanje en Duitsland is lager uitgevallen dan gedacht. Zo is in Duitsland het marktaandeel van 27 naar 22 procent gedaald.

Consumenten zoeken hun heil steeds meer bij apparaten met het Android OS, aldus de onderzoekers. Android-smartphones zijn veelal goedkoper en doen qua functionaliteit niet onder voor de iPhone. Ook weten fabrikanten als Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG zich goed te positioneren met hun toestellen. In Engeland is het marktaandeel van Apple nog wel toegenomen en ook in Amerika en andere continenten doet Apple het nog steeds goed. De onderzoekers verwachten wel dat consumenten steeds prijsbewuster worden en als gevolg hiervan goedkopere telefoons zullen gaan kopen.

Apple vs Android 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ruud -

  Dat een iPhone niet goedkoop is ok. Maar ik heb nog nooit zo'n stabiel systeem gehad als mijn iPhone4S. Heb Android, Symbian en Windows 6.5 allemaal gehad en daar zaten allemaal wel eens fouten in die ik niet zomaar kon stoppen of herstellen. Ook is er zoiets als persoonlijke voorkeur. De interface van iPhone is een stuk minder als bijvoorbeeld HTC sence. Ieder zijn smaak.

 2. Piet -

  Waarom weer het slappe excuus van prijs?
  iPhones heb al vanaf de 3GS en 4 8GB voor dezelfde prijs of minder als de Galaxy S2 en Lumia 800.i Iedereen weet inmiddels wel dat de Galaxy S2 en Lumia 800 veel betere telefoons zijn.

  1. Dominick -

   Dan moet je natuurlijk wel dezelfde generatie telefoons vergelijken. En dan wint de iPhone 4S het niet bepaald met zijn prijs. Dat een toestel van twee jaar oud goedkoper is, dat is nogal logisch… Overigens is de iPhone 4 naar mijn weten nog altijd duurder dan de SII of de Lumia.

 3. Geweldig -

  Goed om te horen, dat arrogante gedoe en gezeur over patenten en dat alles zo op elkaar lijkt. Dan kunnen ze alle platte tv,s ook wel verbannen. En wat dacht je van al die kleine auto,s die steeds meer op elkaar gaan lijken.

 4. robnas -

  Eindelijk…kunnen we het nou eens niet over het succes van de iPhone hebben maar inhoudelijk over smartphones beginnen? Ik ben Apple behoorlijk beu.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters