Europeanen laten iPhone 4S links liggen

Uit een onderzoek blijkt dat Europeanen steeds meer kiezen voor een goedkoper alternatief voor de iPhone. In Frankrijk nam het marktaandeel van Apple zelfs met bijna tien procentpunt af.

Het onderzoek werd gedaan door Kantar Wordpanel ComTech en Reuters citeert eruit. Volgens de onderzoekers is de economische crisis debet aan het dalende marktaandeel van Apple in Europa. Terwijl in andere continenten het marktaandeel mondjesmaat stijgt, daalt het in Europese landen. Zo kelderde het marktaandeel in Frankrijk van 29 naar 20 procent. Ook het marktaandeel in Spanje en Duitsland is lager uitgevallen dan gedacht. Zo is in Duitsland het marktaandeel van 27 naar 22 procent gedaald.

Consumenten zoeken hun heil steeds meer bij apparaten met het Android OS, aldus de onderzoekers. Android-smartphones zijn veelal goedkoper en doen qua functionaliteit niet onder voor de iPhone. Ook weten fabrikanten als Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG zich goed te positioneren met hun toestellen. In Engeland is het marktaandeel van Apple nog wel toegenomen en ook in Amerika en andere continenten doet Apple het nog steeds goed. De onderzoekers verwachten wel dat consumenten steeds prijsbewuster worden en als gevolg hiervan goedkopere telefoons zullen gaan kopen.

Apple vs Android 
Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters