Europeanen navigeren zich suf met hun smartphone

Europeanen gebruiken massaal hun smartphone om te navigeren. Dat blijkt uit een grote enquete in zestien landen onder 14.000 Europeanen met een smartphone.

navigon

De Europeanen hebben voornamelijk Nokia-smartphones en iPhones in hun zak zitten. De navigatieprogramma’s zijn de meestgebruikte apps. Navigatie wordt zelfs meer gebruikt dan Twitter, Facebook of andere sociale netwerken. Ook het razendpopulaire spelltje Angry Birds moet het afleggen tegen de navigatieprogramma’s op de smartphones In Engeland gebruikt 41 procent de navigatiesoftware, in Finland zelfs 77 procent.

Tweederde van de ondervraagden meldt dat zij hun smartphone voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik bezitten. Velen surfen ermee op het internet en gebruiken mobiele applicaties. Ongeveer 70 procent haalt regelmatig een mobiele applicatie binnen op zijn toestel. 45 Procent haalt wekelijks wel een app op. Toch zijn er weinig apps die echt grote downloadaantallen bereiken. Slechts één procent van alle apps is meer dan een miljoen keer gedownload.

Van de smartphonebezitters heeft veertig procent ook een tablet. Zevenenzestig procent is van plan er eentje te kopen in de komende twaalf maanden. De iPad 2 is hierbij absoluut leidend; negentig procent van de mensen die een tablet wil aanschaffen, komt met een iPad 2 thuis.

Bron: The Inquirer

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters