'Europeanen worden niet warm van Android'

Uit onderzoek van IDC blijkt dat Android het in Europa minder goed doet dan verwacht. Bij een peiling onder consumenten blijkt dat West-Europeanen gemiddeld genomen nog weinig besef van het Android-besturingssysteem hebben.

Droid Does

Hoewel het martkaandeel van het Android-besturingssysteem nog stijgende is, zou Europa een beetje achterblijven bij de rest. Uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC blijkt dat Google’s mobiele besturingssysteem nog maar weinig echte fans heeft in West-Europa. IDC-analist Francisco Jeronimo laat in een verklaring weten dat consumenten het Google-logo op de telefoons wel begrijpen, maar onbekend zijn met wat Android precies inhoudt. Het onderzoek van IDC geeft min of meer aan dat de mindshare van het Android-OS achterblijft bij de toename in het marktaandeel. Dit kan voor een belemmering zorgen bij de verdere groei van het open source besturingssysteem.

Een van de oorzaken voor het feit dat Android bij ons weinig bekend is zou het kleine aanbod van telefoons zijn. Alhoewel er wereldwijd steeds meer telefoons met Android uitgebracht worden, worden ze bij lange na niet allemaal bij ons verkocht. Echter, doordat steeds meer fabrikanten Android-telefoons gaan produceren verwacht IDC dat dit op termijn gaat veranderen.

Bron: Reuters

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters