'Europeanen worden niet warm van Android'

Uit onderzoek van IDC blijkt dat Android het in Europa minder goed doet dan verwacht. Bij een peiling onder consumenten blijkt dat West-Europeanen gemiddeld genomen nog weinig besef van het Android-besturingssysteem hebben.

Droid Does

Hoewel het martkaandeel van het Android-besturingssysteem nog stijgende is, zou Europa een beetje achterblijven bij de rest. Uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC blijkt dat Google’s mobiele besturingssysteem nog maar weinig echte fans heeft in West-Europa. IDC-analist Francisco Jeronimo laat in een verklaring weten dat consumenten het Google-logo op de telefoons wel begrijpen, maar onbekend zijn met wat Android precies inhoudt. Het onderzoek van IDC geeft min of meer aan dat de mindshare van het Android-OS achterblijft bij de toename in het marktaandeel. Dit kan voor een belemmering zorgen bij de verdere groei van het open source besturingssysteem.

Een van de oorzaken voor het feit dat Android bij ons weinig bekend is zou het kleine aanbod van telefoons zijn. Alhoewel er wereldwijd steeds meer telefoons met Android uitgebracht worden, worden ze bij lange na niet allemaal bij ons verkocht. Echter, doordat steeds meer fabrikanten Android-telefoons gaan produceren verwacht IDC dat dit op termijn gaat veranderen.

Bron: Reuters

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters