'Europees Parlement geeft 5 miljoen uit aan iPads voor leden'

Ondanks de economische crisis krijgen EuroparlementariĆ«rs een iPad. Het administratief kantoor van het Europees Parlement (EP) heeft een bedrag van 5 miljoen euro gereserveerd voor een “IT mobility project”.

iPad voor EP

Hoe slecht de economie er ook voor staat, het administratief bureau heeft er voor gekozen dat alle 736 Europarlementariƫrs een nieuwe iPad zullen krijgen. De redenering is als volgt, de leden hebben de behoefte om meer connected te zijn en de portable tablet computer van Apple, de iPad, kan hier voor zorgen. Ook de Europarlementsleden hebben tegen het bureau gezegd dat de iPad een stuk minder log en onhandig te vervoeren en te gebruiken is dan de spiksplinternieuwe laptops van Hewlett-Packard die ze onlangs gekregen hebben.

De drijvende kracht achter het iPad plan is de Parlement Secretaris-Generaal Klaus Welle, die bekend staat als liefhebber van de iPhone. Het plan om iedereen een iPad te geven werd bekendgemaakt door een senior medewerker van het bureau, welke liever zijn naan niet bekend maakt, “We kunnen op deze manier van onze oude PC’s af, van welke sommige oude software zoals Microsoft Word 2003 draaide”. Dat een groot deel van de parlementariers niet eens weten hoe ze internet moeten gebruiken, is blijkbaar geen reden om nog eens kritisch naar het idee te kijken.

Navraag bij een woordvoerder van het EP levert een verklaring op dat ze niet op de hoogte was van de plannen, om op korte termijn het nieuwe speeltje van Apple aan te schaffen en dat ze geen weet heeft van enige initiatieven van het administratief bureau op dit terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. European Parliament -

  Geachte redactie van All About Phones,

  Naar aanleiding van een gepubliceerd artikel op uw website stuur ik u deze e-mail. In dit artikel 'Europees Parlement geeft 5 miljoen uit aan iPads voor leden' staat dat het Europees Parlement voor al haar 736 leden een iPad wil kopen. Helaas heeft de auteur van dit artikel haar informatie niet gecheckt; informatie die afkomstig was van de Britse krant The Times van gisteren.

  Het Europees Parlement heeft een dergelijke beslissing niet genomen. Wat wel waar is, is dat het Bureau van het Parlement vijf miljoen euro begroot voor de vernieuwing van mobiele communicatie, bereikbaarheid, mobiliteit en interoperabiliteit; de zogenaamde 'Informatie en Communicatie Technologie Strategie'. Hier zit bij inbegrepen een WiFi-internetverbinding in de Parlementsgebouwen, verbeterde toegang van parlementsleden tot het netwerk en de databases van de Instellingen, het ontwikkelen van veiligheidssystemen en de verdere toename van het gebruik van videoconferenties, waardoor het aantal dienstreizen kan afnemen.

  Het voorstel voorziet in de mogelijke verstrekking van tablet computers aan de leden, indien uit een pilot blijkt dat het gebruik van deze computers effectiever en goedkoper is dan de huidige pc's. Uit de pilot moet ook blijken dat de aanwezigheid van ICT-apparatuur in de vergaderzalen van het EP kan worden teruggebracht, evenals het gebruik van papier, toners en gedrukte documenten.

  Aan het eind van dit jaar zal het Europees Parlement debatteren over het voorstel van het Bureau en zal het dit voorstel plenair in stemming brengen, in het kader van de aanname de begroting van 2011. In de resolutie die het Parlement vorige week heeft aangenomen, verzoeken de leden om meer informatie over dit project.

  Als laatste zou ik eraan willen toevoegen dat, als het plan al wordt goedgekeurd, dit niet betekent dat het Parlement meteen zal kiezen voor het eerste merk of product dat zich aandient. Er zal daarvoor eerst een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden.

  Aangezien het artikel op uw website niet juist is, rekenen wij erop dat het verwijderd of aangepast wordt, dan wel dat u in ieder geval deze reactie eraan toevoegt.

 2. Dominick -

  Zeker belachelijk! Betalen wij belastingeld voor :X Laat die mensen lekker zelf een iPad kopen als ze die zo nodig willen hebben.

 3. tremor -

  Op zo'n order hebben ze nog wel korting gekregen.
  Maar wat dacht je van het aanpassen van bestaande software en bouwen van nieuwe software die erop moet draaien. Op hun 'nieuwe' windows laptops werkt dat natuurlijk al, maar nu kost het nog eens extra omdat ze over gaan op het Apple OS.

  Over overbodige kosten gesproken. Tijd dat onze bijdrage aan de EU omlaag gaat. Als ze hier tijd en geld voor hebben……

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters