'Europees Parlement geeft 5 miljoen uit aan iPads voor leden'

Ondanks de economische crisis krijgen Europarlementariërs een iPad. Het administratief kantoor van het Europees Parlement (EP) heeft een bedrag van 5 miljoen euro gereserveerd voor een “IT mobility project”.

iPad voor EP

Hoe slecht de economie er ook voor staat, het administratief bureau heeft er voor gekozen dat alle 736 Europarlementariërs een nieuwe iPad zullen krijgen. De redenering is als volgt, de leden hebben de behoefte om meer connected te zijn en de portable tablet computer van Apple, de iPad, kan hier voor zorgen. Ook de Europarlementsleden hebben tegen het bureau gezegd dat de iPad een stuk minder log en onhandig te vervoeren en te gebruiken is dan de spiksplinternieuwe laptops van Hewlett-Packard die ze onlangs gekregen hebben.

De drijvende kracht achter het iPad plan is de Parlement Secretaris-Generaal Klaus Welle, die bekend staat als liefhebber van de iPhone. Het plan om iedereen een iPad te geven werd bekendgemaakt door een senior medewerker van het bureau, welke liever zijn naan niet bekend maakt, “We kunnen op deze manier van onze oude PC’s af, van welke sommige oude software zoals Microsoft Word 2003 draaide”. Dat een groot deel van de parlementariers niet eens weten hoe ze internet moeten gebruiken, is blijkbaar geen reden om nog eens kritisch naar het idee te kijken.

Navraag bij een woordvoerder van het EP levert een verklaring op dat ze niet op de hoogte was van de plannen, om op korte termijn het nieuwe speeltje van Apple aan te schaffen en dat ze geen weet heeft van enige initiatieven van het administratief bureau op dit terrein.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters