Europese Commissie gaat zich ook bemoeien met perikelen rondom Apple en Flash

Volgens The New York Post gaat de Europese Commissie het Amerikaanse FTC ondersteunen in haar onderzoek rondom het boycotten van Flash vanuit Apple. De EU zijn net als de Amerikanen bang dat Apple door het boycotten van de software zich schuldig maakt aan concurrentievervalsing.

Apple Flash

Nadat Apple in Amerika al de wind van voren kreeg van de overheidsinstantie genaamd de FTC over mogelijke concurrentievervalsing als het gaat om het niet adopteren van Flash, lijkt de gewilde producent nu ook in het beklaagdenbankje van de Europese Unie te komen. Volgens The New York Post heeft de Europese Commissie zich aangesloten bij het onderzoek van de FTC. De FTC is een paar maanden geleden begonnen met een onderzoek naar Apple en het besluit om Flash niet te ondersteunen in haar producten. Apple lijkt hiermee de wind uit de zeilen van bedrijven te nemen door openlijk voor een ander systeem te kiezen en vervolgens concurrenten van een dergelijk systeem, in dit geval de standaard HTML 5, het onmogelijk maken om op producten van Apple hun software aan te bieden.

Softwaremaker Adobe heeft dan ook een klacht ingediend en de Europese Commissie lijkt deze klacht zich nu ook aan te trekken door tevens aan het onderzoek mee te doen. Apple nog de EU of de Amerikanen hebben nog gereageerd op het nieuws. Bedrijven die een bepaalde omvang hebben en impact op de markt zoals Apple zijn gebonden aan bepaalde eisen om consumenten te beschermen en alternatieven aan te bieden. Een relatief open systeem voor software en hardware kan daarvan een onderdeel zijn. Het onderzoek kan nog maanden op zich laten wachten alvorens de eerste resultaten worden geopenbaard.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters