Europese Commissie gaat zich ook bemoeien met perikelen rondom Apple en Flash

Volgens The New York Post gaat de Europese Commissie het Amerikaanse FTC ondersteunen in haar onderzoek rondom het boycotten van Flash vanuit Apple. De EU zijn net als de Amerikanen bang dat Apple door het boycotten van de software zich schuldig maakt aan concurrentievervalsing.

Apple Flash

Nadat Apple in Amerika al de wind van voren kreeg van de overheidsinstantie genaamd de FTC over mogelijke concurrentievervalsing als het gaat om het niet adopteren van Flash, lijkt de gewilde producent nu ook in het beklaagdenbankje van de Europese Unie te komen. Volgens The New York Post heeft de Europese Commissie zich aangesloten bij het onderzoek van de FTC. De FTC is een paar maanden geleden begonnen met een onderzoek naar Apple en het besluit om Flash niet te ondersteunen in haar producten. Apple lijkt hiermee de wind uit de zeilen van bedrijven te nemen door openlijk voor een ander systeem te kiezen en vervolgens concurrenten van een dergelijk systeem, in dit geval de standaard HTML 5, het onmogelijk maken om op producten van Apple hun software aan te bieden.

Softwaremaker Adobe heeft dan ook een klacht ingediend en de Europese Commissie lijkt deze klacht zich nu ook aan te trekken door tevens aan het onderzoek mee te doen. Apple nog de EU of de Amerikanen hebben nog gereageerd op het nieuws. Bedrijven die een bepaalde omvang hebben en impact op de markt zoals Apple zijn gebonden aan bepaalde eisen om consumenten te beschermen en alternatieven aan te bieden. Een relatief open systeem voor software en hardware kan daarvan een onderdeel zijn. Het onderzoek kan nog maanden op zich laten wachten alvorens de eerste resultaten worden geopenbaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters