Europese Commissie subsidieert Symbian voor embedded OS

De Symbian Foundation staat op losse schroeven, maar desondanks heeft de Europese Comissie besloten 22 miljoen euro in het platform te steken. Hiermee moet het bedrijf een embedded OS gaan ontwikkelen.

Symbian Foundation

Kort geleden ging nog het gerucht dat de Symbian Foundation zou verdwijnen en nu haalt de Foundation opeens een Europese subsidiepot van 22 miljoen euro binnen. Hoewel belangrijke producenten als Samsung en Sony Ericsson Symbian de rug toe hebben gekeerd en Nokia het steeds meer als een low-end-systeem beschouwt. Volgens de Europese Commissie is Symbian echter een “unieke technologie die een vitale focus is voor Europese software-ontwikkelaars.”

Als gevolg daarvan heeft de EC via een project genaamd het Artemis Joint Technology Initiative beloofd 22 miljoen euro in het platform te investeren voor de ontwikkeling van een embedded OS. Dit moet Symbeose gaan heten, wat staat voor “Symbian – the Embedded Operating System for Europe”. Waarvoor het nieuwe OS precies gebruikt gaat worden is nog niet bekend.

Het systeem wordt gemaakt door een consortium onder leiding van de Symbian Foundation. Deze tijdelijke organisatie bestaat uit 24 instanties uit acht landen.

Bron: Tweakers

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters