Europese Commissie wil Europees mobiel netwerk

De Europese Commissie wil ervoor zorgen dat er in 2012 een mobiel datanetwerk voor heel Europa beschikbaar komt. Hiermee moet elke Europeaan voor een goedkoop bedrag onbeperkt mobiel kunnen internetten.

Viviane RedingDoor frequentieruimte vrij te maken in het 790-862 MHz-spectrum moet er een groot mobiel datanetwerk ontstaan voor Europa. Lidstaten moeten ruimte maken op deze frequentieband voor dit plan van de Europese Commissie. Het idee achter het plan is dat een grote beschikbaarheid van mobiel internet de prijzen zal doen laten dalen. Het Europese mobiele netwerk moet voor 2012 gerealiseerd zijn. Dit wordt gemeld door Eurocommissaris Viviane Reding in de presentatie van het plan. Het initiatief ligt nu bij overheden en plaatselijke telecomproviders om het plan uit te voeren. Het originele idee voor een groot Europees mobiel netwerk stamt uit 2007. In de tussentijd is er gepraat over de haalbaarheid en de uitvoerbaarheid. Nu moeten er daadwerkelijk praktische stappen gezet worden om het idee voor 2012 uitgevoerd te krijgen.

Nederland bouwt ondertussen zelf verder aan het eigen mobiele netwerk. In het eerste kwartaal van 2010 worden frequenties in het 2,6GHz-spectrum geveild, waarbij er drie nieuwe spelers op de markt moeten verschijnen om de concurrentie te bevorderen.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters