Europese Commissie wil Europees mobiel netwerk

De Europese Commissie wil ervoor zorgen dat er in 2012 een mobiel datanetwerk voor heel Europa beschikbaar komt. Hiermee moet elke Europeaan voor een goedkoop bedrag onbeperkt mobiel kunnen internetten.

Viviane RedingDoor frequentieruimte vrij te maken in het 790-862 MHz-spectrum moet er een groot mobiel datanetwerk ontstaan voor Europa. Lidstaten moeten ruimte maken op deze frequentieband voor dit plan van de Europese Commissie. Het idee achter het plan is dat een grote beschikbaarheid van mobiel internet de prijzen zal doen laten dalen. Het Europese mobiele netwerk moet voor 2012 gerealiseerd zijn. Dit wordt gemeld door Eurocommissaris Viviane Reding in de presentatie van het plan. Het initiatief ligt nu bij overheden en plaatselijke telecomproviders om het plan uit te voeren. Het originele idee voor een groot Europees mobiel netwerk stamt uit 2007. In de tussentijd is er gepraat over de haalbaarheid en de uitvoerbaarheid. Nu moeten er daadwerkelijk praktische stappen gezet worden om het idee voor 2012 uitgevoerd te krijgen.

Nederland bouwt ondertussen zelf verder aan het eigen mobiele netwerk. In het eerste kwartaal van 2010 worden frequenties in het 2,6GHz-spectrum geveild, waarbij er drie nieuwe spelers op de markt moeten verschijnen om de concurrentie te bevorderen.

Bron: Emerce

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters