Europese providers willen Google-advertenties gaan blokkeren

Providers in Europa willen advertenties van Google gaan blokkeren via het netwerk. Op deze manier willen ze de dominantie van Google de nek om draaien.

Google ads

Volgens The Financial Times testen Europese providers een nieuwe techniek om advertenties van Google weg te filteren via hun netwerk voor eindgebruikers. De krant laat weten dat de providers een programma gesignaleerd hebben op hun netwerk dat advertenties van Google standaard wegfiltert op websites en in apps. De providers kunnen dit bewerkstelligen omdat de data die opgehaald wordt door gebruikers via hun netwerk loopt en voordat het aankomt door een filter heen gaan.

Het idee is om zo de dominantie van Google te breken op de advertentiemarkt. Het is voor veel providers een doorn in het oog dat Google veel geld verdient met advertenties op diensten zoals YouTube en Google Search, maar dat Google niet wil betalen voor de snelle doorgifte van dergelijke sites. Ook wil Google niet delen in de advertentie inkomsten die het hiermee verdient. Om deze reden proberen providers in Europa nu Google buitenspel te zetten. Google liet afgelopen maand nog weten dat het zoekverkeer via mobiel inmiddels groter is dan het zoekverkeer via de computer.

Providers overwegen twee varianten van de blokkade. Eentje is een extra bundel die eindgebruikers kunnen afsluiten bij de provider. Dankzij deze bundel zullen ze geen Google-advertenties meer zien op hun mobiel. De tweede optie is om Google-advertenties standaard te blokkeren voor alle gebruikers. Zo zetten ze Google helemaal buitenspel op mobieltjes in Europa.

Onduidelijk is welke providers mee doen aan het project. Wel lijkt de kans klein dat de Europese Commissie de blokkade door providers zal gaan toestaan. Hierdoor komt namelijk de netneutraliteit in gevaar omdat providers dan beslissen wat gebruikers wel en niet mogen zien, en dat is volgens de EU niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans Vonk -

  We geven individuele leningen en publieke leningen, zoals persoonlijke leningen, zakelijke leningen, commerciële leningen, autoleningen, Bills en consolidatie lening etc Met korte en lange termijn diensten schema en ook met een betaalbare rente van slechts 3%. Voor meer informatie over onze oprechte diensten, neem dan contact met ons op via e-mail: trustinquiries@gmail.com

 2. Albert -

  Ben benieuwd wat
  er gaat gebeuren als Googe zegt: Blokkeren jullie ons, dan blokkeren wij onze google zoekmachine en diensten.

 3. DannyD -

  Er moet wel duidelijk iets veranderen als de providers die het internetverkeer min of meer mogelijk maken niks verdienen en de bedrijven die er gebruik van maken de Euro's binnen harken. Bedrijven als Google hebben nu alle lusten maar niet de lasten en de providers andersom. Niemand wil hogere telefoonrekeningen, maar dit is geen businessmodel die zo heel lang kan doorgaan.

  1. Quasimodo -

   Danny Danny toch hoe krijg je het toch elke keer verzonnen.

   1. Die geweldige providers, die maken maar een klein deel van het internet mogelijk. Ze sluiten jou aan en krijgen daar een beloning voor. Het internet is van iedereen en ook zij maken dankbaar gebruik van de globale infrastructuur om jou te voorzien van interessante content.

   2. het internet is door partijen o.a. als Google de moeite waard. Zonder die partijen zijn de providers noppes, niks, nada en is het internet een lege ruimte.

   3. Bovendien is het blokken van materiaal door partijen censuur en verboden bij de wet zoals zij van plan zijn. De providers proberen namelijk via afspraken een partij te benadelen.

   1. DannyD -

    1- Ik zeg niet dat de providers internet hebben uitgevonden, gemaakt of mogelijk maken. Ik zei dat de providers het internet 'min of meer' mogelijk maken. Of heb jij een Abonnement bij Google?

    2-Zonder bedrijven als Google heb je idd een lege ruimte, maar zonder de providers heeft Google momenteel ook geen manieren om zijn gebruikers te bereiken. Ze kunnen een provider worden, maar dat kost meer dan het oplevert. Ze hebben elkaar vooralsnog dus hard nodig.

    3-Ik zeg er moet iets veranderen. Nergens lees je dat ik het blokken van materiaal voorstel als oplossing.

    Maar laat één ding duidelijk zijn. Google heeft net als de providers maar één doel voor ogen. Zoveel mogelijk geld aan je verdienen. Of dacht jij, Mr Android, dat Google iets hogers en altruïstisch nastreeft. Aan je naam te zien zou ik bijna zeggen ja..

   2. Quasimodo -

    "de providers die het internetverkeer min of meer mogelijk maken niks verdienen" Bullshit…

    "Bedrijven als Google hebben nu alle lusten maar niet de lasten" Bullshit…

    " en de providers andersom" Bullshit….

    Lees nog even wat ik zeg (in mijn 1e post) maar vooral wat je zelf zegt (in je 1e post). Je reageert weer als een kip zonder kop.

 4. Oscarr -

  Google mag dan wel (bijna) het monopolie hebben, dit is niet de oplossing en het is ook niet legaal. Maarja, Google vind het vast ook niet grappig als providers op Android toestellen standaard Bing gaan meeleveren of instellen als standaard zoekmachine.

  1. Nathan Klumpenaar -

   Ze zullen er wss niet heel blij mee zijn, maar dan doen ze niet om dat de consument het ook niet leuk gaat vinden. Er blijven namelijk ook de gApps op staan.

  2. iRobot -

   Ik denk ook dat de providers een flinke duw gaan krijgen van de Europese commissie als ze dit door zetten. Internet hoort vrij te zijn en niet de providers bepalen wat er over het lijntje gaat. Een zware vorm van censuur die ook nog eens door afspraken van meerdere partijen tot stand komt.

  1. Danijel -

   Tot dat je opeens moet gaan betalen voor alle Google-services waar je gebruik van maakt, zoals Gmail en alle apps en systemen die op Android draaien 🙂

  2. iRobot -

   Zo te horen ben je iemand die graag gebruik maakt van Google Services maar waar niets tegenover mag staan. Ik zou zeggen gebruik ze niet meer dan ben je van Google verlost. That simple.

   1. bartvuijk -

    Dat is niet zo moeilijk, daar hoef je alleen maar een iPhone of een Lumia voor te kopen waarbij je ervoor waakt om zelf geen Google-diensten te installeren. Maar dan zit je ineens in een ander ecosysteempje met dezelfde voor- en nadelen. Verdienen moeten ze uiteindelijk toch…

   2. Quasimodo -

    Zeker niet moeilijk, je kunt ook gewoon geen smartphone kopen 😉
    Een AOSP rom flashen zonder Google apps is ook nog een optie.

    Denk dat het grootste probleem ligt bij de pareltjes die Google ons biedt en je jezelf ontzegt van mooie Google services als bijvoorbeeld Maps, Youtube en de Google zoekmachine.
    Tuurlijk je kunt goed zonder, maar of je het wil omdat je denkt dat Google de enige is die verdient aan dit model, is een heel ander verhaal 😉

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters