'Europese versie HTC Evo 3D op komst'

Enkele dagen geleden verscheen er een GSM-versie van HTC’s pas aangekondigde Evo 3D op de site van het bedrijf. Daarbij werd niets verteld over een internationale release en de pagina is inmiddels weer offline. Maar die internationale release schijnt toch te komen.

De Evo 3D is HTC’s eerste telefoon met een dualcore-processor en tevens HTC’s eerste smartphone met een 3D-scherm. Tevens is de telefoon met een geheel vernieuwde versie van Sense uitgerust. Het toestel werd vorige week voor de Amerikaanse markt aangekondigd en het leek erop dat de telefoon de oceaan nooit zou oversteken. Dat blijkt nu misschien toch niet helemaal waar te zijn.

Een aantal dagen geleden werd al melding gemaakt van een GSM-versie van de Evo 3D. De huidige versie werkt met CDMA-netwerken en is dus niet wereldwijd inzetbaar. Die versie was nog steeds bedoeld voor de Amerikaanse markt, waar ook een aantal providers met GSM-netwerken werken. Maar met de GSM-ondersteuning kwam in ieder geval de mogelijkheid dat het toestel naar Europa zou komen en daar werd ook al over gespeculeerd.

GSM Arena meldt nu dat het online zetten van die pagina een foutje was, en de pagina is inderdaad weer offline gehaald. Volgens HTC natuurlijk omdat het toestel niet bestaat, maar het lijkt waarschijnlijker dat de pagina te vroeg online ging.

Bezoekers van GSM Arena die contact opnamen met HTC, ontdekten echter dat het toestel inderdaad bestaat en ook wereldwijd uitgebracht zal worden. Zo meldde de Deense tak van HTC dat het toestel bestaat en dat hij binnenkort op alle websites van HTC online zal gaan. Niet alleen op de Amerikaanse dus, zoals eerst het geval was. Wanneer dat gaat gebeuren kon men helaas nog niet vertellen.

HTC kondigde dit Mobile World Congress een Incredible-toestel voor de Europese markt aan, namelijk de Incredible S. De stap om een Evo-toestel op de Europese markt te zetten, iets dat eerst compleet ondenkbaar leek, lijkt dan ook niet meer zo vergezocht.

HTC Evo 3D

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters