'Europese versie HTC Evo 3D op komst'

Enkele dagen geleden verscheen er een GSM-versie van HTC’s pas aangekondigde Evo 3D op de site van het bedrijf. Daarbij werd niets verteld over een internationale release en de pagina is inmiddels weer offline. Maar die internationale release schijnt toch te komen.

De Evo 3D is HTC’s eerste telefoon met een dualcore-processor en tevens HTC’s eerste smartphone met een 3D-scherm. Tevens is de telefoon met een geheel vernieuwde versie van Sense uitgerust. Het toestel werd vorige week voor de Amerikaanse markt aangekondigd en het leek erop dat de telefoon de oceaan nooit zou oversteken. Dat blijkt nu misschien toch niet helemaal waar te zijn.

Een aantal dagen geleden werd al melding gemaakt van een GSM-versie van de Evo 3D. De huidige versie werkt met CDMA-netwerken en is dus niet wereldwijd inzetbaar. Die versie was nog steeds bedoeld voor de Amerikaanse markt, waar ook een aantal providers met GSM-netwerken werken. Maar met de GSM-ondersteuning kwam in ieder geval de mogelijkheid dat het toestel naar Europa zou komen en daar werd ook al over gespeculeerd.

GSM Arena meldt nu dat het online zetten van die pagina een foutje was, en de pagina is inderdaad weer offline gehaald. Volgens HTC natuurlijk omdat het toestel niet bestaat, maar het lijkt waarschijnlijker dat de pagina te vroeg online ging.

Bezoekers van GSM Arena die contact opnamen met HTC, ontdekten echter dat het toestel inderdaad bestaat en ook wereldwijd uitgebracht zal worden. Zo meldde de Deense tak van HTC dat het toestel bestaat en dat hij binnenkort op alle websites van HTC online zal gaan. Niet alleen op de Amerikaanse dus, zoals eerst het geval was. Wanneer dat gaat gebeuren kon men helaas nog niet vertellen.

HTC kondigde dit Mobile World Congress een Incredible-toestel voor de Europese markt aan, namelijk de Incredible S. De stap om een Evo-toestel op de Europese markt te zetten, iets dat eerst compleet ondenkbaar leek, lijkt dan ook niet meer zo vergezocht.

HTC Evo 3D

ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eise -

  Ja dat hou je toch altijd maar wat ik van iig de 3DS gehoord heb was dat veel mensen er positief erover zijn. Maar dat ligt best persoonlijk denk ik ook. Zelfde als met wel of geen goofdpijn van 3D krijgen dat is ook bij mensen verschillend.
  Maar ik denk wel dat t kan werken. Wellicht dat de glasvrije techniek zich ook nog moet ontwikkelen. Dat kan ook een reden zijn dat t niet optimaal is nog. Maar denk dat je er zowiezo wel 3D in ziet. Ben iig benieuwd…

 2. Eise -

  Op de 3ds schijnt t wel te werken… Volgens mij gaat t wel meevallen, maar eerst maar eens de reviews afwachten want in een hands-on komt dit soort dingen niet ter sprake. Ik vind t ook een gave ontwikkeling. Zeker omdat t voor consumenten nu wel heel dichtbij komt en betaalbaar om zelf met 3d aan de slag te gaan, dus zowel kijken als filmen.

  1. Dominick -

   Ik heb de 3DS thuis liggen en op het Mobile world Congress met de Optimus 3D gespeeld. Ik moet er wel bijzeggen dat de meeste mensen die ik erover gesproken heb (zowel bij de 3DS als bij de Optimus) er positiever over waren dan ik, maar ik vind het niet lekker werken. Bij de 3DS iets beter, maar de inkijkhoek is gewoon te klein. Als je tijdens het gamen iets teveel beweegt dan ziet het er meteen raar uit. Op een telefoon heb je daar nog veel meer last van omdat je dan nog veel vaker niet precies onder een rechte hoek naar het scherm kijkt. Gelukkig kan je het ook uitzetten ๐Ÿ™‚ Voor een film kijken als je het toestel ergens neerlegt en stil ligt/zit ofzo kan ik me wel voorstellen dat het goed werkt ๐Ÿ™‚

 3. Eise -

  Nou ik heb een filmpje gezien waarop ze em van de achterkant ontdeden en ik moet zeggend at ik er niet echt bepaald blij van werd. De reviewer zei er ook al bij dat ie hoopte dat er niet snel een scheur in zou komen…

  Ja dat snap ik maar ik weet waar ik over praat anders zou ik het niet zeggen. 200Mhz sneller blijft 200Mhz sneller, welke processor t dan ook is. Bovendien heeft ie meer intern geheugen, wat ook meespeelt. Al die factoren samen bepalen de snelheid. Alleen de processorsnelheid hangt t gelukkig niet van af. Maar ik wil gewoon de beste specs en ik wil verder HTC ook niet verdedigen hoor. Heb er alleen wel goeie ervaringen mee dus logisch dat je dan weer voor HTC kiest vind ik. En ook HTC is niet perfect. Maar ik vind het een uitstekende fabrikant.

  Maar we moeten maar even afwachten zoals jij ook al terecht opmerkte. Ben wel benieuwd want hoop dat ie uiterlijk eind dit jaar in Europa aankomt want dan ik mijn abo net op tijd verlengen met deze.

  1. Dominick -

   Dat laatste hoop ik zeker ook ๐Ÿ™‚ Hoewel ik dat 3D voor geen meter vind werken nog, vind ik het wel een erg gave ontwikkeling ๐Ÿ™‚

 4. Eise -

  Nou daar kan ik niks over zeggen maar ze gebruiken hier plastic. En dat is lang niet het 1e toestel waarbij dat gebeurd. En als je een degelijk toestel wil moet je vooral plastic gaan gebruiken. En nu weet ik niet waar de toestellen die je noemde van gemaakt zijn maar de Optimus 2X Speed is de achterkant gewoon gemaakt van een materiaal wat duidelijk minder sterk is als wat HTC gewoonlijk in zijn toestellen gebruikt. Enw eet dus wel zeker dat de HTC toestellen sterker zijn dan alleen al de Optimus 2X Speed… En daar hoef ik het toestel echt niet voor in mijn handen gehad te hebben. Dat zie je zo als de achterklep eraf gaat…

  1. Dominick -

   Volgens mij is de achterkant van de Optimus 2X van nagenoeg hetzelfde materiaal gemaakt als die van de Desire. En ook van de Trophy, alleen is die nog dunner.

   Ik ben het verder wel met je eens dat ik liever de Evo 3D dan de Optimus 3D zou willen hebben, hoor. Maar dat heeft in mijn geval meer met die nieuwe Sense interface die er toch wel heel gaaf uitziet te maken. Op papier heeft de HTC dus alleen de resolutie van het scherm mee wat mij betreft, en hoe alles in het echt uit gaat pakken is afwachten. Ik ben vooral benieuwd hoe het 3D-scherm van de Evo het doet tov die van de Optimus, want die van de Optimus werd ik nou niet extreem gelukkig van.

   Overigens wil ik ook zeker niet LG verdedigen hoor. Ik vind het alleen een beetje kortzichtig om op basis van het verleden van HTC/LG en de 200MHz meer op papier nu al te zeggen dat de HTC beter is. Maargoed, daarvoor leven we in een vrij land en mag iedereen vinden, en uiteindelijk kopen, wat hij wil ๐Ÿ™‚

 5. Eise -

  Ik betwijfel er geen seconde over zeker niet als je kijkt hoe snel de Snapdragon is die in de HD2 zit en aangezien dit ook uit dezelfde familie stamt…

  Die LG komt zwaar tekort zeg ik je.

  Klopt wat je zegt maar de HTC heeft een zeer goeie naam dus lijkt me sterk dat ze bouwkwaliteit technisch een slecht toestel afleveren. Aan gebruikt materiaal kun je al een hele hoop aflezen en GTC heeft nog geen slecht toestel afgeleverd dus lijkt me een kleine kans dat ze dat nu ineens wel gaan doen. Vwb de LG laat ik me leiden door eerdere ervaringen. Plus dat het gewoon zo is dat je voor weinig geld nooit superkwaliteit kan bieden. Ook LG niet. Kijk maar naar al hun producten, de prijs ligt een stuk lager dan de rest. EN ik wil absoluut niet kwaadspreken over LG maar zo is het wel. En ik heb genoeg filmpjes gezien (en genoeg ervaring) om te weten dat ook weer bij de Optimus niet t materiaal gebruikt is wat HTC wel doet. Tuurlijk ze kunnen hebben geleerd van hun fouten maar ik ben er alleen maar huiverig voor. Temeer ook om de reden die ik net ook aangaf. En nu weet ik niet of die hi-end toestel weer voor een budget prijs van de hand gaat maar ik hoop het eerlijk gezegd niet. Een goede naam ontbreekt het bij LG en wil ze best wel een kans geven maar HTC heeft zowiezo de beste papieren, op alle gebied.

 6. Eise -

  Nou HTC kennende zal ie wel sneller zijn. Want de EVO 3d heeft dual 1.2 GHZ waar de rest maar 1 GHZ heeft. Daarnaast heeft de HTC een zwaardere batterij en een betere resolutie en nog wel wat kleine dingetjes. Plus dat ik de bouwkwaliteit beter vind bij HTC. LG geeft vaak veel bang for the buck naar als het erop aankomt vind ik dat je niet op kwaliteit mag beknibbelen en dat doet LG wel een beetje terwijld at bij HTC wel goed zit. LG zit altijd redelijk goedkoop en dat is niet voor niks…

  1. Dominick -

   Ik betwijfel of de 1,2GHz processor van de HTC beter is dan de 1GHz processor van de LG. Daar zit namelijk een TI processor in en die zijn over het algemeen een stuk beter dan die van Qualcomm. Dat is denk ik belangrijker dan die 200MHz.

   De resolutie heb je gelijk in, die had ik even over het hoofd gezien.

   Ik vind niet dat je al kan/mag oordelen over de bouwkwaliteit. Je hebt beide toestellen (denk ik?) nog niet in handen gehad, en dat HTC over het algemeen betere bouwkwaliteit heeft wil niet zeggen dat dat met deze toestellen weer zo is. De bouwkwaliteit van de Optimus One, Optimus 7 en Optimus 2X Speed waren allemaal prima, en niet slechter dan bijvoorbeeld de Desire, Desire HD of Wildfire. Om het maar niet te hebben over de Trophy….

   Maar we zullen zien tzt ๐Ÿ™‚

 7. Eise -

  Ja plus dat je daar een GB Micro SD kaartje kreeg meegeleverd terwijl we het hier in Europa met 2GB moesten doen.
  Maar dat is gewoon belachelijk want echnisch moet t ook hier mogelijk zijn de volle mep te gebruiken maar op 1 of andere manier hebben ze dat gelockt. De mogelijkheid zit er op de EU HD2's wel degelijk in.

  Maar het gaat me om t feit dat de specs zeker qua snelheid en geheugengrootte enz. nie minder mogen zijn. 245MB lkijkt weinig maar als je zoveel extra hebt ishet toch een redelijke hap dus ik vind dat we hier af en toe een beetje afgezet worden.

 8. Eise -

  Ja das nog even de vraag omdat ze ook al iets dergelijks geflikt hebben met de HD2 die overigens wel met dezelfde naam op de markt kwam dus ik ben wat die specs betreft nog een klein beetje huiverig.

  Klopt LG heeft die al maar de HTC gaat daar qua specs met de EVO 3D wel overheen.

  1. Dominick -

   De HD2 is toch, behalve het geheugen, hetzelfde als de Amerikaanse versie? of mis ik daar iets?

   En de specs van de Evo 3D verschillen ook niet echt met de Optimus 3D, toch? Er zit een andere, iets sneller geklokte, chip in, maar of die echt beter is….

 9. Eise -

  @Dennis
  Deze telefoon wil ik dus ook hebben. Stiekem hoop ik dat de specs zelfs iets beter worden zelfs. Ik wil deze erg graag hebben en t zou mooi zijn als ie dit jaar nog uitkomt in Nederland (release in US is vermoedelijk in juni 2011) want begin volgend jaar kan ik mijn abo dan mooi verlengen met dit toestel. Zou echt vet zijn. Wat ik ervan verwacht is dat ie zeker naar Nederland/Europa komt.

  1. Dominick -

   Als hij naar Nederland komt zal dat ook met dezelfde specs zijn. Dat is ook waar het nu even om gaat. Dat er vroeg of laat een toestel met ongeveer deze functies op de NL markt komt van HTC, dat is zo goed als zeker. Overigens heeft LG die al, namelijk de Optimus 3D.

 10. Dennis -

  De htc evo 3d heeft alles wat ik wil hebben in een mobiele telefoon, het zou echt geweldig zijn als die naar Nederland zou komen als de specificaties maar hezelfde zijn. Alleen het 4g netwerk werkt hier niet maar dan kunnen ze gewoon een 3g versie maken en ijderdaad de naam is wel vet!

 11. Eise -

  Ik hoop echt dat de Europese versie minstens dezelfde specs krijgt. Dat ie misschien uit komt onder een andere naam zal me wordt wezen als de specs maar niet minder zijn. Hoewel zou ook wel weer vet zijn als t ook hier gewoon EVO 3D gaat heten want das wel; een vette naam. Maar de specs vind ik belangrijker. Niet dat we hier weer afgezet wordne met lagere specs.

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op โš ๏ธ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters