Europese wet zorgt voor nieuw ontwerp Apple iPhone

Nieuwe Europese regels eisen dat batterijen eenvoudig uit consumentenelektronica verwijderd kunnen worden. Volgens een expert moet Apple zijn iPod en iPhone aanpassen hierdoor.

De nieuwe wet moet de recycling van batterijen stimuleren, is eind september ingegaan en eist onder meer dat de batterij eenvoudig te verwijderen moet zijn. Volgens juridisch specialist Gary Nevison luidt de wet het eind in van apparaten met een ingebouwde batterij zoals de iPhone en iPod. “Die bepaling moet fabrikanten duidelijk stimuleren om apparaten te ontwikkelen waar de batterij met de hand en via een deksel kan worden verwijderd, of door slechts een of twee schroeven los te draaien”, zegt Nevison tegen ZDnet UK. Voor de gemiddelde consument is het niet mogelijk om de batterij uit de iPhone of iPod te vervangen. Na enkele honderden keren opladen is de batterij nog slecht in staat om stroom op te slaan. Maar wie het leven van zijn gadget wil oprekken door de batterij te vervangen, moet deze ingreep laten verrichten door een gecertificeerde reparateur.

De wetstekst suggereert slecht nieuws voor de iPod en iPhone, maar helemaal duidelijk is dat nog niet. “Eenvoudig te verwijderen” is immers voor meerdere interpretaties vatbaar. Fabrikanten zouden ook kunnen volstaan met het verschaffen van instructies. De wet volgt op eerdere regels uit 1991 die het recyclen van batterijen niet hebben gestimuleerd. In Engeland wordt bijvoorbeeld slechts twee procent van de batterijen uit apparaten verwijderd voordat zij op de vuilnisbelt worden gedumpt. Er zijn overigens uitzonderingen voor apparaten waar de integratie van de batterij essentieel is voor onder meer het functioneren van het apparaat, om gegevens veilig op te slaan of voor medische doeleinden.

iphone_3g2 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters