Evaluatie: 'OPTA presteert goed'

De Nederlandse telecomwaakhond OPTA heeft de afgelopen vier jaar een goede bijdrage geleverd aan de telecommarkt. Dat concluderen onderzoekers uit een evaluatie die elke vier jaar plaatsvindt.

Opta Logo (beter)Onderzoekers van Berenschot, TNO en Kwink Groep hebben geconcludeerd dat de OPTA het de afgelopen vier jaar prima gedaan heeft. De Nederlandse bewaker van de telecommarkt leverde volgens de vierjaarlijkse evaluatie een prima bijdrage aan de telecommarkt. Men was met name te spreken over de stappen die de OPTA heeft gezet met betrekking tot consumentenbescherming, het bestrijden van spam en het misbruiken van 0900-nummers. Verder werd er doelmatiger gehandeld en werkt de instantie goed samen met andere toezichthouders. Op deze wijze levert de OPTA een belangrijke bijdrage aan de telecommarkt. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken meent dat het onderzoek laat zien dat de OPTA prima werk levert.

Bedrijven meldden als kritiekpunt dat zij graag meer betrokken willen worden in de besluitvorming. Zij zijn van mening dat zij met hun kennis serieus genomen moeten worden door de OPTA. De telecomwaakhond heeft al aangegeven met de bedrijven in gesprek te gaan. De evaluatie bestrijkt de periode van oktober 2004 tot april 2009.

Bron: Telecommagazine

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters