Evenveel Windows Phone-smartphones verkocht in enkel kwartaal als iPhones in 48 uur

Microsoft heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ongeveer 1.4 miljoen Windows Phone-smartphones weten te slijten met haar partners. Fabrikant Apple heeft met haar iPhone 4S dit aantal al in bijna 48 uur weten te evenaren.

Althans, zo blijkt uit cijfers van Asymco. Volgens de onderzoekers van het bedrijf heeft Microsoft ongeveer 1.4 miljoen apparaten weten te verkopen in het tweede kwartaal van 2011. Volgens Gartner ligt dit aantal iets hoger; namelijk op 1.7 miljoen stuks die verscheept zijn. Het marktaandeel van Microsoft schommelt hierdoor wereldwijd tussen de 1,3 procent en 1,6 procent.

Vergeleken met Apple heeft Microsoft nog een lange weg te gaan. Apple maakte afgelopen week bekend dat het in slechts 48 uur 1 miljoen pre-orders binnen kreeg voor de nieuwe iPhone 4S. Microsoft heeft zelf eerder al aangegeven niet tevreden te zijn met de verkoopcijfers, maar die moeten in Q3 al sterk aangetrokken zijn.

Daarnaast verwacht de ontwikkelaar dat het vierde kwartaal van 2011 de eerste grote stap zal zijn voor Microsoft. Dit omdat de Mango-smartphones de markt hebben bereikt en Nokia vanaf november zal beginnen met de verkoop van haar Windows Phone-smartphones.

Marktaandeel smartphones wereldwijd

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters