Evenveel Windows Phone-smartphones verkocht in enkel kwartaal als iPhones in 48 uur

Microsoft heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ongeveer 1.4 miljoen Windows Phone-smartphones weten te slijten met haar partners. Fabrikant Apple heeft met haar iPhone 4S dit aantal al in bijna 48 uur weten te evenaren.

Althans, zo blijkt uit cijfers van Asymco. Volgens de onderzoekers van het bedrijf heeft Microsoft ongeveer 1.4 miljoen apparaten weten te verkopen in het tweede kwartaal van 2011. Volgens Gartner ligt dit aantal iets hoger; namelijk op 1.7 miljoen stuks die verscheept zijn. Het marktaandeel van Microsoft schommelt hierdoor wereldwijd tussen de 1,3 procent en 1,6 procent.

Vergeleken met Apple heeft Microsoft nog een lange weg te gaan. Apple maakte afgelopen week bekend dat het in slechts 48 uur 1 miljoen pre-orders binnen kreeg voor de nieuwe iPhone 4S. Microsoft heeft zelf eerder al aangegeven niet tevreden te zijn met de verkoopcijfers, maar die moeten in Q3 al sterk aangetrokken zijn.

Daarnaast verwacht de ontwikkelaar dat het vierde kwartaal van 2011 de eerste grote stap zal zijn voor Microsoft. Dit omdat de Mango-smartphones de markt hebben bereikt en Nokia vanaf november zal beginnen met de verkoop van haar Windows Phone-smartphones.

Marktaandeel smartphones wereldwijd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem67 -

  De eerste iPhone (een heel nieuw platform dus) was gelijk een HIT. Mensen stonden daar in rijen voor de deur op launch day. En toen was iPhone een heel nieuw platform. Bij Windows Phone 7 is de ontvangst heel 'meh'.

  1. AOAOAO -

   Het verschil met Android is dat het bij de iPhone pre-orders betreft net na het uitkomen van een nieuwe telefoon. Bij Android is dit de dagelijkse gang van zaken. Dit is dus een hele kromme redenering. het marktaandeel van Android is namelijk veeeeel hoger dan van iOS.

   Windows Phone heeft inderdaad een lange weg te gaan, echter staat dit OS in de kinderschoenen en is deze pas sinds enkele weken officieel te koop in landen zoals NL. Wereldwijd moet Windows Phone nog worden uitgerold. Dus het zal afwachten geblazen zijn.

 2. Hans -

  Een totaal onzinnige vergelijking, als een tang op een varken, daar WP7 in principe nog maar net is vrijgeven in Nederland. Per slot waren de 1e toestellen allemaal import. Ook nog eens zeer kortzichtig als er wordt verwacht dat een nieuw platform binnen enkele weken aan de top staat en zo niet dan is het meteen al mislukt. Stond Android ook binnen 4 weken aan de top???

  1. Dominick -

   Import? Nee hoor! Sterk nog, er was een jaar geleden zelfs een launch-event van WP7 hier waar de eerste toestellen ter wereld verkocht werden. Ze hebben er alleen niet zo veel van gepromoot omdat ze niet in het Nederlands waren. Maar (grijze) import was het zeker niet. Gewone import natuurlijk wel, er worden immers geen telefoons in Nederland gemaakt.

 3. Andrea -

  Zo'n bericht mag best geplaatst worden, neemt niet weg dat het wel onder de categorie "open deuren intrappen" valt. Je moet ze ook in het juist perspectief zien. De verkopen van de eerste 48 uur zijn altijd extreem hoog omdat er natuurlijk veel mensen zijn die hebben zitten wachten op het nieuwe model. Dat niveau houdt echt niet aan na verloop van tijd, dus om dat als referentie te gebruiken voor de verkoopaantallen van een product wat veel later in zijn levenscyclus zit is niet echt zinvol. Het doet me ook denken aan de tijd dat Sony zich rotlachte om de verkoopcijfers van de eerste Xbox ten tijde van de Playstation 2. Microsoft is een bedrijf met een lange adem, en ze zijn met WP7 wel de goede weg ingeslagen.

 4. willem -

  toch heeft angelo hier wel gelijk
  als je een neutrale telefoonsite bent breng je dit
  soort berichten niet naar buiten daarmee geef je toch
  indirect windowsphone een schop in de rug
  en trouwens je kan apple bezitters toch niet echt serieus nemen als je iphone 4 nog helemaal goed is ga je toch niet meteen voor een hoop geld een geugrade iphone 4s kopen
  ach ja ze willen zelf ook in de maling genomen worden
  als ze maar tegen hun vriendjes en vriendinnetjes
  kunnen zeggen en laten zien dat ze een 4s hebben totdat de iphone 5 uitkomt.

  1. Dominick -

   En je kunt Androidgebruikers die een Galaxy S hadden en overgestapt zijn op een Galaxy S II (bijvoorbeeld) wel serieus nemen zeker!? Ben het met je eens dat de iPhone 4S niet echt een geweldige upgrade is, maar dat geldt net zog goed voor elk ander toestel. Alleen het design is niet aangepast, en dat gebeurt meestal wel.

  1. Danijel -

   Ik sta, samen met mijn collega's, altijd open voor feedback. Je mag altijd een reactie achterlaten of me persoonlijk mailen (zie contact pagina) als je het ergens niet mee eens bent. Jammer genoeg kunnen we niet altijd het zelfde of dingen denken..

  2. robert -

   Als je de site zo slecht vind reageer dan niet op of zoek een ander site die je wel bevalt.
   Puur gezien de feiten klopt het dat WP een lange weg te gaan heeft. Ik betwijfel of ze ooit de iPhone kunnen bedreigen.

 5. Angelo -

  Bescherm je maatje maar.. maar het is een flut artikel. Ik kan ook cijfertjes gaan vergelijken van allerlei toestellen, en er een draai aangeven. Maar er moet weer eens een iphone bij gehaald gaan worden.. steek apple nog maar extra veren in zijn reet!! De feiten in het artikel zijn waar, maar om ze dan zo samen te formuleren, met zon koptekst… zegt mij genoeg over de persoon die het schrijft!! Met dit soort artikelen haal je voor mij en zeker meer mensen de site naar beneden!!

  1. Danijel -

   We willen ook best Android erbij halen die elke dag 550.000 activaties haalt met haar telefoons. Die heeft dus ook 48 uur nodig om het zelfde aantal als MS te behalen..

   Ik ben zelf de redacteur van dit artikel btw 🙂

 6. Angelo -

  Sorry.. maar wat een slecht artikel… een hele domme vergelijking.. Wat wil je met zulk nieuws bereiken..?

  De iphone is al lange een succes, en WP7 moet eigenlijk nog gaan beginnen. Op deze manier kan ik van hele andere producten ook wel een vergelijking gaan maken. Dit is geen journalistiek voor mij.. maar gewoon een bepaald merk de grond in boren!!

  1. Danijel -

   Ben ik het niet mee eens. We vormen geen mening maar presenteren alleen feiten op basis van cijfers. De groei van WP7 is alles behalve groot te noemen, en dit biedt perspectief hoe Microsoft er precies voor staat.

   Nogmaals, we geven geen mening, alleen cijfers. En we bieden ook perspectief door te zeggen dat Microsoft's tijd nu nog moet komen 🙂

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters