'Ex-baas van Nokia treedt toe tot directie Microsoft'

Sinds de overname van Nokia door Microsoft gaan er geruchten dat Nokia-CEO Stephen Elop kans maakt om de volgende CEO van Microsoft te worden. Hoe dat ook zal uitpakken, inmiddels lijkt bekend dat een andere voormaleige Nokia-CEO de directie van Microsoft al snel gaat versterken. Dat is dus niet Elop, maar Jorma Ollila.

'Ex-baas van Nokia treedt toe tot directie Microsoft' image6

Een en ander is naar buiten gebracht door een Finse analist, die meldt dat het een logische stap is na de overname van Nokia door Microsoft. Ollila heeft Stephen Elop zelf binnengehaald bij Nokia in 2010. Hij kent Microsoft dan ook goed.

Nu Microsoft zich richt op de mobiele wereld, zou de aanstelling van de Fin geen slechte zet zijn, becommentarieert de analist het gerucht. ”Ollila is een pionier. Als hij toetreedt tot de raad van bestuur van Microsoft, is dat een bekroning van de verkoop van Nokia en ook van Ollila’s eigen carriere.”

Ollila heeft Shell bestuurd, zat in de top van Ford en houtbedrijf UMP Kummene. Nu is hij bestuurder van Outokumpu. Dat is het Finse mijnbedrijf.

De ervaring van Ollila met de mobiele wereld zou voor Microsoft bijzonder waardevol zijn, meldt de bron. ”De hele telecommunicatie-industrie heeft zich gevormd tijdens zijn leiderschap bij Nokia”, aldus de analist.

Ollila heeft zelf geen commentaar gegeven op het gerucht.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via