'Ex-baas van Nokia treedt toe tot directie Microsoft'

Sinds de overname van Nokia door Microsoft gaan er geruchten dat Nokia-CEO Stephen Elop kans maakt om de volgende CEO van Microsoft te worden. Hoe dat ook zal uitpakken, inmiddels lijkt bekend dat een andere voormaleige Nokia-CEO de directie van Microsoft al snel gaat versterken. Dat is dus niet Elop, maar Jorma Ollila.

'Ex-baas van Nokia treedt toe tot directie Microsoft' image6

Een en ander is naar buiten gebracht door een Finse analist, die meldt dat het een logische stap is na de overname van Nokia door Microsoft. Ollila heeft Stephen Elop zelf binnengehaald bij Nokia in 2010. Hij kent Microsoft dan ook goed.

Nu Microsoft zich richt op de mobiele wereld, zou de aanstelling van de Fin geen slechte zet zijn, becommentarieert de analist het gerucht. ”Ollila is een pionier. Als hij toetreedt tot de raad van bestuur van Microsoft, is dat een bekroning van de verkoop van Nokia en ook van Ollila’s eigen carriere.”

Ollila heeft Shell bestuurd, zat in de top van Ford en houtbedrijf UMP Kummene. Nu is hij bestuurder van Outokumpu. Dat is het Finse mijnbedrijf.

De ervaring van Ollila met de mobiele wereld zou voor Microsoft bijzonder waardevol zijn, meldt de bron. ”De hele telecommunicatie-industrie heeft zich gevormd tijdens zijn leiderschap bij Nokia”, aldus de analist.

Ollila heeft zelf geen commentaar gegeven op het gerucht.

Bron: WM Poweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters