Ex-CEO Lazaridis wil BlackBerry opkopen

Oprichter Mike Lazaridis van BlackBerry wil het noodlijdende bedrijf opkopen. Lazaridis nam enkele jaren geleden onvrijwillig afscheid van het bedrijf, toen nog RIM geheten, samen met co-CEO Balsillie.

BlackBerry Z30

Dat deed hij omdat de aandeelhouders steen en been klaagden over de toen al beroerde resultaten van het bedrijf, dat aan de basis stond van de huidige smartphonerage.

Lazaridis en Balsillie namen in mei 2012 afscheid van het bedrijf en gaven het stokje over aan CEO Thorsten Heins. Maar die is er evenmin in geslaagd om het bedrijf te redden. Vorige week maakte BlackBerry bekend dat de desastreuze telefoonverkoop het bedrijf noopte om bijna de helft van het personeel te ontslaan. Ook trekt BlackBerry zich terug van de consumentenmarkt en heeft het bedrijf zichzelf in de etalage gezet voor de hoogste bieder.

Lazaridis ziet dit blijkbaar met lede ogen aan en zou nu stappen willen ondernemen om het bedrijf dat hij zelf opbouwde tot een miljardenfirma weer op te kopen. Hij bezit nog altijd 5,7 procent van de aandelen. Hij heeft inmiddels de investeringsbedrijven Blackstone Group en Carlyle Group benaderd om het bedrijf op te kopen, zo meldt The New York Times.

Bron: Techradar

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters