Ex-HTC-managers richten nieuwe telefoonfabriek op

Onlangs is er nogal een uittocht van managers geweest bij HTC. Twee van deze voormalige HTC-bazen hebben nu een nieuwe telefoonfabrikant gesticht, met de naam Kazam. Het bedrijf richt zich op de Europese markt.

Kazam Kazam

HTC heeft het moeilijk de laatste tijd, om een vinger te krijgen tussen het duopolie van Apple en Samsung. De voormalige HTC-bazen melden in de aankondiging van hun nieuwe bedrijf Kazam dat ze ‘de status quo willen doorbreken’. Kazam wordt gevestigd in Engeland en gaat smartphones maken voor de Europese markt.

De voormalige HTC-bazen heten Michael Coombes en James Atkins. Beiden werkten tot voor kort voor de Engelse tak van HTC. Ze werkten daar tot maart.

Kazam moet door een ‘dynamische structuur’ en ‘focus op lokale markten’ snel kunnen reageren op de steeds veranderende behoeften van de klant, meldt Coombes. Zijn kompaan Atkins belooft dat de ondersteuning van de klant na de aankoop van een Kazam-smartphone niet stopt. Die gaat nog erg lang door, belooft hij.

Kazam belooft smartphones te maken met een ‘verbazingwekkend design, robuuste hardware, intuïtieve technologie en ondersteund door een verbeterde klantenservice’. Wat dit inhoudt en wat voor telefoons er precies gemaakt gaan worden, werd niet onthuld. Het nieuwe bedrijf wil tot op heden nog niet eens kwijt welk besturingssysteem wordt gebruikt op die telefoons. Toch moeten de eerste telefoons al dit jaar in de winkels liggen, aldus Kazam.

Bron: The Register

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters