Ex-HTC-managers richten nieuwe telefoonfabriek op

Onlangs is er nogal een uittocht van managers geweest bij HTC. Twee van deze voormalige HTC-bazen hebben nu een nieuwe telefoonfabrikant gesticht, met de naam Kazam. Het bedrijf richt zich op de Europese markt.

Kazam Kazam

HTC heeft het moeilijk de laatste tijd, om een vinger te krijgen tussen het duopolie van Apple en Samsung. De voormalige HTC-bazen melden in de aankondiging van hun nieuwe bedrijf Kazam dat ze ‘de status quo willen doorbreken’. Kazam wordt gevestigd in Engeland en gaat smartphones maken voor de Europese markt.

De voormalige HTC-bazen heten Michael Coombes en James Atkins. Beiden werkten tot voor kort voor de Engelse tak van HTC. Ze werkten daar tot maart.

Kazam moet door een ‘dynamische structuur’ en ‘focus op lokale markten’ snel kunnen reageren op de steeds veranderende behoeften van de klant, meldt Coombes. Zijn kompaan Atkins belooft dat de ondersteuning van de klant na de aankoop van een Kazam-smartphone niet stopt. Die gaat nog erg lang door, belooft hij.

Kazam belooft smartphones te maken met een ‘verbazingwekkend design, robuuste hardware, intuïtieve technologie en ondersteund door een verbeterde klantenservice’. Wat dit inhoudt en wat voor telefoons er precies gemaakt gaan worden, werd niet onthuld. Het nieuwe bedrijf wil tot op heden nog niet eens kwijt welk besturingssysteem wordt gebruikt op die telefoons. Toch moeten de eerste telefoons al dit jaar in de winkels liggen, aldus Kazam.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters