Ex-werknemers van Nokia vinden management te conservatief

Een tweetal ex-werknemers van Nokia heeft zijn onvrede geuit over hoe conservatief Nokia is. Het bedrijf zou al in 2004 een iPhone-achtig toestel geannuleerd hebben wegens te groot risico en ook honderden Symbian-ideeën verdwenen in de prullenbak.

Nokia logo disappointing

Twee oud-mederwerkers van Nokia hebben hun onvrede geuit over hoe conservatief het management van Nokia is. Vele mooie ideeën die Nokia een flinke voorsprong hadden kunnen geven in de smartphonemarkt gingen volgens de medewerkers de prullenbak in. Ex-manager Ari Hakkarainen vertelt over een iPhone-achtig concept uit 2004 met een groot touchscreen dat Nokia in 2004 aan een aantal zakelijke klanten heeft getoond. Uiteindelijk is het project van bovenaf afgekapt omdat de kosten te hoog zouden zijn. Ook een online applicatiewinkel zou rond die tijd geschrapt zijn door het management van Nokia vanwege te hoog risico.

Ook oud-ontwikkelaar Juhani Risku was niet blij met de gang van zaken. Meer dan 500 mooie plannen van zijn team voor de doorontwikkeling van Symbian zijn volgens Risku geschrapt door Nokia. Een 3D-UI kwam bijvoorbeeld niet door de “Soviet stijl selectie” van Nokia omdat er een kans bestond dat deze $2,05 aan kosten zou toevoegen aan elke telefoon verkocht met de interface.

Een woordvoerder deed de beweringen af als generalistisch. De mensen zouden een kleine positie binnen Nokia gehad hebben. Wel zei de woordvoerder dat er uiteraard dingen beter hadden gekund. Dat gebeurt echter met elk bedrijf en volgens de woordvoerder was Nokia op andere vlakken wel erg succesvol met haar innovaties.

Nokia iPhone concept

 

Bron: SlashGear

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters