Explosie bij Foxconn: twee doden, levering iPad 2 in gevaar

Bij een fabriek van Foxconn in China, waar de iPad 2 van Apple wordt gemaakt, zijn bij een explosie twee doden gevallen en zestien mensen gewond geraakt. Apple heeft verklaard dat de levering van de populaire tablet hierdoor vertraging oploopt.

Foxconn explosie iPad 2 fabriek

De explosie deed zich voor in een fabriek in Chengdu. Apple laat in een verklaring weten diep geschokt te zijn door de tragedie. ”We zijn zeer bedroefd door de tragedie bij de Foxconn fabriek in Chengdu, en we leven mee naar de slachtoffers en hun families. We werken nauw samen met Foxconn om te begrijpen waardoor deze verschrikkelijke gebeurtenis is veroorzaakt.”

De oorzaak van de ontploffing is nog onbekend. Foxconn is de afgelopen jaren meerdere malen in het nieuws geweest vanwege de beroerde werkomstandigheden. Zelfmoord onder het getergde personeel was een tijdlang schering en inslag. Enkele weken geleden vond een demonstratie plaats van Foxconn-arbeiders, die behangen met grote kartonnen iPad-sandwichborden protesteerden tegen de werkomstandigheden.

Het ANP meldt dat Apple de productie in de fabriek inmiddels heeft stilgelegd. Eerder werden de meeste iPads in een fabriek in Shenzhen gemaakt, maar een flink deel van de productie zou naar de nu stilgelegde fabriek in Chengdu zijn overgeplaatst.

Bron: Ubergizmo, ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pmmixx -

  @B-Sociaal: QQ, Enough said.
  @ri0oo: Dude, kende jij iemand in die fabriek? Toevallig een van de twee doden? Nee, waar huil je dan om? En waarom "Het was maar een grapje"? Het was geen grapje, een overduidelijke TROLL was het. Also lijkt het me sterk dat de Foxconn medewerkers in die fabriek nederlands kunnen lezen, laat staan ooit van deze website gehoord hebben.

  @Samsung-Rules: Mee eens, ik ga dr ook van uit dat de twee bovenstaande ook wel eens om een of andere komiek hebben gelaggen die ergere opmerkingen maakte dan ik hier gepost heb.

 2. Samsung-Rules -

  Wat zitten B-sociaal en ri0oo nu te huilen.. Jullie leven hier toch ook in het westerse landje.. hoeveel mensen zijn er voor jou luxe speeltjes en eten.. enz niet gemarteld / gestorven.. Ga dan emigreren..
  Heb ook dierbaren verloren.. maar ga om zo`n opmerking niet zeuren.. kijken jullie nooit aan Cabaretiers?? De flappen er nog veel meer uit en we lachen er allemaal mee!!:P

 3. ri0oo -

  @pmMxx

  Wat een trieste reactie zeg, stel dat iemand in jouw naaste omgeving een dodelijk ongeval overkomt ben ik benieuwd hoe jij zou reageren als ik zulke opmerkingen als jou naar jou maak:)(hoop dat je het nooit zal moeten maken)
  En ja.. als je zo'n opmerking durft te maken dan zegt dat toch erg veel over jou als persoon.
  Misschien heb je nu iets van, ''het was maar een grapje'', maar als het om mensenlevens gaat kan je dat beter achterwege laten (naar mijn mening).

 4. Asociaal van u -

  Erg ongepast om direct neer te zetten levering iPad2 in gevaar, i.p.v. zich af te vragen hoe het met de rest van de slachtoffers gaat.
  Bah, u zou het zelf is moeten meemaken!

  1. Danijel -

   We zijn een telefonie website, als we het niet kunnen relateren aan ons onderwerp, dan zouden we er ook niet over kunnen schrijven.

  2. B-Sociaal -

   Jezus man, reageer dan gewoon lekker niet. Jij kan met je eigen verstand toch ook wel bedenken dat niemand hier van geniet. Als jij zo graag normaal nieuws wil hebben moet je naar rtlnieuws.nl gaan.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters