Fabrikant achter Alcatel gaat ook Palm-apparaten maken

TCL Communications, het bedrijf achter de Alcatel-smartphones, gaat ook de naam Palm gebruiken. Palm is bekend van de PDA’s en smartphones zoals de Palm Pixi.

Qualcomm koopt patenten Palm en iPaq op van HP hpding

Palm werd in 2010 overgenomen door HP. Deze apparaten draaiden op onder andere PalmOS en webOS. Na de overname verschenen er geen Palm-toestellen meer; HP bracht alles onder eigen naam uit. TCL wil Palm nieuw leven in blazen.

Net als met Alcatel heeft TCL een licentie om de naam van Palm te gebruiken. “We zijn geïnteresseerd in de merknaam omdat wij denken dat het waarde heeft”, zegt de topman van TCL, George Guo. “Het was ooit een sterke merknaam en Palm heeft wereldwijd nog veel fans. Ook bij TCL.”

Het Chinese TCL wil Palm met nieuwe hardware, software en diensten nieuw leven inblazen. Daarbij roept het de hulp in van het publiek. “Palm was een pionier en dat willen we zo houden. We willen mensen aantrekken die ideeën hebben hoe het merk op een goede manier weer gebruikt kan worden.”

Een ding lijkt zeker, en dat is dat nieuwe Palm-apparaten waarschijnlijk niet op webOS draaien. Eerdere apparaten, zoals de Palm Pixi, draaiden wel op dit besturingssysteem, dat inmiddels in handen is van LG.

“We staan open voor elk idee, maar dat besturingssysteem gaan we waarschijnlijk niet gebruiken”, aldus Guo. TCL wil zowel Alcatel- als Palm-apparaten gaan aanbieden. Sowieso in de Verenigde Staten komen beide merken op de markt.

Bron: Phone Scoop

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters