Fabrikant achter Alcatel gaat ook Palm-apparaten maken

TCL Communications, het bedrijf achter de Alcatel-smartphones, gaat ook de naam Palm gebruiken. Palm is bekend van de PDA’s en smartphones zoals de Palm Pixi.

Qualcomm koopt patenten Palm en iPaq op van HP hpding

Palm werd in 2010 overgenomen door HP. Deze apparaten draaiden op onder andere PalmOS en webOS. Na de overname verschenen er geen Palm-toestellen meer; HP bracht alles onder eigen naam uit. TCL wil Palm nieuw leven in blazen.

Net als met Alcatel heeft TCL een licentie om de naam van Palm te gebruiken. “We zijn geïnteresseerd in de merknaam omdat wij denken dat het waarde heeft”, zegt de topman van TCL, George Guo. “Het was ooit een sterke merknaam en Palm heeft wereldwijd nog veel fans. Ook bij TCL.”

Het Chinese TCL wil Palm met nieuwe hardware, software en diensten nieuw leven inblazen. Daarbij roept het de hulp in van het publiek. “Palm was een pionier en dat willen we zo houden. We willen mensen aantrekken die ideeën hebben hoe het merk op een goede manier weer gebruikt kan worden.”

Een ding lijkt zeker, en dat is dat nieuwe Palm-apparaten waarschijnlijk niet op webOS draaien. Eerdere apparaten, zoals de Palm Pixi, draaiden wel op dit besturingssysteem, dat inmiddels in handen is van LG.

“We staan open voor elk idee, maar dat besturingssysteem gaan we waarschijnlijk niet gebruiken”, aldus Guo. TCL wil zowel Alcatel- als Palm-apparaten gaan aanbieden. Sowieso in de Verenigde Staten komen beide merken op de markt.

Bron: Phone Scoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters