Fabrikant Android Wear-smartwatch duikt onder de 75 dollar

De Chinese fabrikant van een Android Wear-smartwatch is erin geslaagd om zijn nieuwe polsaccessoire voor minder dan 75 dollar op de markt te brengen. Dit is veel goedkoper dan de minimaal rond 250 dollar kostende smartwatches van andere fabrikanten.

Het horloge heet de Tommy, en is om het goedkoop te houden geheel in plastic uitgevoerd. Net als de eerste generatie Pebble-smartwatches. En net als die concurrent (die 149 dollar kost, in de plastic versie) wordt ook deze in meerdere kleuren uitgebracht, en is hij waterdicht. Maar dus de helft van de prijs.

Voor 74,99 dollar wordt dit horloge in de winkels gelegd. Althans, in ieder geval in China. Het is nog niet echt zeker of de Tommy ook naar Europa komt. Mocht dat gebeuren, dan heb je een Android Wear-smartwatch dat prima met je Androidtelefoon kan ‘praten’ en waterdicht is tot vijf meter, en bovendien een accu heeft die het drie volle weken schijnt vol te houden, als we de producent mogen geloven.

De Tommy wordt aanvankelijk in de kleuren zwart en rood verkocht, maar een witte versie komt er ook aan op een later tijdstip.

Fabrikant Android Wear-smartwatch duikt onder de 75 dollar tommy android watch hero 680x380 

Bron: Into Mobile

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. bartvuijk -

    Krijg nou wat, dat hebben ze tijdens het productieproces vast veranderd dan. Dit besturingssysteem is bijna één op één gekopieerd van de Pebble!

   1. Quasimodo -

    Nee maar je moet wel avontuurlijk genoeg ingesteld zijn om te importeren. Hou rekening met een product dat hier en daar niet af is.
    Daarnaast is het ook een "dumb" smartwatch, dat drukt de prijs aanzienlijk omdat er geen simkaart in hoeft en dus geen last heeft van patenten en extra onderdelen.

    1. bartvuijk -

     Met importeren moet je een beetje oppassen. De Nederlandse douane is een rare. Een plastic Pebble van 149 dollar kostte me 41 euro invoerrechten/btw. Een duurdere Pebble Steel van 249 dollar kostte minder, nl. 38 euro aan belastingen. Hoe dat kan, shoot me.

     Overigens zijn er niet zoveel smartwatches waar een simkaart in gaat. De meesten liften mee op de verbinding van een nabije smartphone.

    2. Quasimodo -

     Ik heb meerdere toestellen geïmporteerd en over het algemeen kun je redelijk stellen dat de dollar-prijs euro-prijs wordt. Is het minder dan heb je geluk 😉 Ik hou iig altijd rekening met $ wordt €

    3. Albert -

     Jongens ik heb al zoveel geïmporteerd! Maar idd het lijkt tegenwoordig wat strenger. En idd als hier gewoon Android wear opdraait is het toch prima? En de kwaliteit zal echt wel goed zijn!

  smartphone controller

  Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

  Apple AirPods ontploft

  Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

  Ringke Fusion

  De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

  iPhone X selfie camera

  ‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

  Apple AR Bril

  Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

  HTC Vive Focus

  Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters