Fabrikant Corning maakt Gorilla Glass 2 bekend

Fabrikant Corning heeft de opvolger van haar populaire Gorilla Glass bekend gemaakt. Volgens de fabrikant moet Gorilla Glass 2 andere fabrikanten in staat stellen om dunnere tablets en smartphones te maken met een betere beeldkwaliteit.

Corning Gorilla Glass 2

Fabrikant Corning maakte vorige week al bekend dat het nieuwe Gorilla Glass onderweg was. Het nieuwe stukje glas is inmiddels officieel gemaakt door de fabrikant. Het nieuwe glas is er niet veel steviger op geworden; Corning heeft zich vooral gericht op de gebruikerservaring voor consumenten.

Zo is het glas nu 20 procent dunner geworden wat resulteert in dunnere smartphones, tablets en televisies. Daarnaast is het glas ook wat helderder geworden waardoor het meer licht doorlaat met als resultaat betere weergave van kleuren. De gevoeligheid van de beschermlaag is verbeterd voor betere touchinput en tot slot laat Corning weten dat de kwaliteit van het glas ook verbeterd is, waardoor het nog krasbestendiger is geworden.

De verwachting is dat de eerste smartphones met het nieuwe glas eind dit jaar op de markt zullen komen. Alle grote fabrikanten maken momenteel al gebruik van Gorilla Glass en dat zal met de opvolger naar verwachting niet anders zijn.

Corning Gorilla Glass 2

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters