Fabrikant Jolla in financiële problemen

Het Finse Jolla heeft schuldbemiddeling aangevraagd en ontslaat een groot deel van zijn personeel. De nieuwe maatregelen worden genomen om een faillissement te vermijden.

Fabrikant Jolla in financiële problemen 1384778259

Het bedrijf ging een schuldsaneringsprogramma aan in Helsinki om een fiallisement te vermijden en de financiën voor de toekomst op orde te stellen. Het bedrijf laat weten dat het al vele tegenslagen heeft bestreden en nu weer voor een grote uitdaging staat. Een groot deel van her personeel werd tijdelijk ontslagen.

Jolla ontwikkelde zijn eigen besturingssysteem, Sailfish OS, wat ontzettend veel tijd en middelen in beslag heeft genomen. Het OS is nu wel af maar laat een zware financiële kater achter. Het bestuur van het bedrijf laat nu weten dat het bedrijf wil overschakelen van een ontwikkelingsfase naar een groeifase. Met het verkopen van licenties van het besturingssysteem wil het bedrijf weer winstgevend worden. Het wordt moeilijk voor het bedrijf om de zeer sterke concurrentie van bedrijven als Apple en Google aan te kunnen.

Min of meer een jaar geleden lieten we al weten dat Jolla via crowdfunding budget inzamelde voor het ontwikkelen van Sailfish OS en een smartphone en tablet. Veel mensen die hebben geïnvesteerd in die campagne wachten nu nog steeds op hun toestel. Het bedrijf laat weten eind deze maand een kleine lading tablets de deur uit te sturen naar enkele investeerders maar wanner de rest volgt is nog onduidelijk.

Bron: Persbericht Jolla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters