Fabrikant Jolla in financiële problemen

Het Finse Jolla heeft schuldbemiddeling aangevraagd en ontslaat een groot deel van zijn personeel. De nieuwe maatregelen worden genomen om een faillissement te vermijden.

Fabrikant Jolla in financiële problemen 1384778259

Het bedrijf ging een schuldsaneringsprogramma aan in Helsinki om een fiallisement te vermijden en de financiën voor de toekomst op orde te stellen. Het bedrijf laat weten dat het al vele tegenslagen heeft bestreden en nu weer voor een grote uitdaging staat. Een groot deel van her personeel werd tijdelijk ontslagen.

Jolla ontwikkelde zijn eigen besturingssysteem, Sailfish OS, wat ontzettend veel tijd en middelen in beslag heeft genomen. Het OS is nu wel af maar laat een zware financiële kater achter. Het bestuur van het bedrijf laat nu weten dat het bedrijf wil overschakelen van een ontwikkelingsfase naar een groeifase. Met het verkopen van licenties van het besturingssysteem wil het bedrijf weer winstgevend worden. Het wordt moeilijk voor het bedrijf om de zeer sterke concurrentie van bedrijven als Apple en Google aan te kunnen.

Min of meer een jaar geleden lieten we al weten dat Jolla via crowdfunding budget inzamelde voor het ontwikkelen van Sailfish OS en een smartphone en tablet. Veel mensen die hebben geïnvesteerd in die campagne wachten nu nog steeds op hun toestel. Het bedrijf laat weten eind deze maand een kleine lading tablets de deur uit te sturen naar enkele investeerders maar wanner de rest volgt is nog onduidelijk.

Bron: Persbericht Jolla

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters