Fabrikant Samsung verkoopt opnieuw meer smartphones

Fabrikant Samsung heeft wederom meer telefoons verkocht en dat heeft bijgedragen aan het positieve resultaat van het bedrijf. De fabrikant wist 300 miljoen telefoons te slijten in 2011.

De mobiele divisie van Samsung was verantwoordelijk voor 40 procent van de omzet in 2011 van het bedrijf. De winst van de fabrikant kwam uit op 4,7 miljard dollar in het laatste kwartaal van 2011 en de omzet op 14,11 miljard dollar. Samsung heeft vooral geprofiteerd van de sterke groei van haar mobiele divisie, maar ook de chip divisie en de LCD divisie deden het weer wat beter dan vorig jaar.

Maar desondanks was de groei het grootst bij de mobiele divise van de fabrikant. In totaal nam de afzet in een jaartijd toe met 54 procent en de winstgevendheid zelfs met 79 procent. Dit kwam vooral doordat Samsung meer smartphones wist te verkopen en meer modellen in het high-end markt wist te pompen. De afzet van de Galaxy SII was bijzonder goed volgens de fabrikant, maar ook de Galaxy Note en de Galaxy Nexus hebben volgens Samsung flink bijgedragen aan de winstgevendheid van de fabrikant.

Tijdens het telefoongesprek met analisten werd ook de vraag gesteld wanneer de fabrikant de opvolger van de populaire Galaxy S-smartphone bekend zal gaan maken. Samsung reageerde daarop door de geruchten min of meer te bevestigen door te zeggen dat ze momenteel nog de introductie aan het inplannen zijn. Daarmee lijkt de kans groot dat Samsung de SIII niet tijdens het Mobile World Congress zal gaan introduceren, zoals eerder al gemeld.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters