Fabrikant stopt NFC-chip in microSD-kaart

Er zijn nog niet zoveel mobiele telefoons met een NFC-chip erin, waarmee betalingen kunnen worden verricht en waarmee ook informatie uit RFID-chips kan worden gelezen. Fabrikant Tyfone heeft nu een microSD-kaartje bedacht waar een NFC-chip is ingebouwd, zodat bijna elke mobiele telefoon met de mogelijkheden van NFC kan worden uitgebreid.

Tyfone microSD-kaart met NFC

Tyfone is erin geslaagd om zowel de NFC chips, als de controllers en antennes in de microSD-kaart te krijgen, en ook in gewone SD-kaartjes. Die passen in veel mobiele telefoons en ook nog wat oudere PDA’s. Gewoon de oude SD-kaart eruit, die van Tyfone erin en klaar. Een oplossing voor mensen die wel NFC willen, maar een hele gloednieuwe Nexus S (waar NFC is ingebouwd) te duur vinden.

Tyfone heeft het product nog niet helemaal klaar; het microSD-kaartje wordt nog een paar maanden getest voordat het op de markt wordt gebracht. De technologie is door Tyfone u4ia gedoopt, wat je in het Engels uitspreekt als ‘euphoria’ (euforie). De kaart is al langs 21 organisaties verspreid over de hele wereld geweest en is daar na tests positief bevonden.

De Tyfone microSD-kaart biedt NFC volgens de internationale standaard. De toevoeging van de NFC-chips en antennes beperkt de omvang van het geleverde geheugen op de microSD-kaart overigens niet.

Naar verwachting wordt NFC een populaire technologie. Je kunt je portemonnee thuislaten en elke plek waar RFID-chips in zitten, of het nu een langslopende hond of een filmposter is, de informatie ervan uitlezen door de telefoon er in de buurt te houden. De u4ia zou weleens een goedkope oplossing kunnen zijn voor veel telefoonbezitters die nog niet toe zijn aan de afschrijving van hun huidige toestel.

Bron: Android Community

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters