Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID

Apple introduceerde dit jaar met de iPhone X de Face ID feature, waarbij een geavanceerde 3D map van je gezicht wordt gemaakt met meer dan 30.000 referentiepunten. Dit is niet onopgemerkt gebleven in het Android kamp. Sinds de onthulling van de Face ID en TrueDepth camera technologie van Apple zou de interesse in 3D-sensing technologieën bij Android smartphonemakers verdrievoudigd zijn.

Face ID omzeilt problemen met in-display vingerafdrukscanner

Dit zou de bekende analist Ming-Chi Kuo volgens MacRumors in een onderzoeksrapport hebben gesteld. Zoals we weten hadden smartphonemakers dit jaar moeite met het implementeren van de vingerafdrukscanner onder het display en met de introductie van Face ID lijkt Apple dit probleem omzeild te hebben.

iPhone X Face ID

Komende jaren meer 3D-sensing dan in-display vingerafdrukscanners

Het ziet ernaar uit dat ook Android smartphonemakers deze kant op willen gaan. Kuo geeft aan dat binnen de komende twee tot drie jaar we ook veel meer Android toestellen zullen zien met 3D sensoren als authentificatiemethode, dan met een vingerafdrukscanner. Dit zou grotendeels te maken hebben met het feit dat de 3D-sensing technologie ook mogelijk is bij LCD panelen, terwijl het verwerken van een vingerafdrukscanner in het display alleen bij OLED panelen mogelijk zou zijn. Ook de dominantie van Samsung op de OLED markt zou de ontwikkeling van smartphones met een in-display vingerafdrukscanner drukken.

Apple iPhone X Face ID

Technologie op Android toestellen niet meteen van hetzelfde niveau

De komende tijd moeten we volgens Kuo echter niet dezelfde geavanceerde features bij Android toestellen verwachten. Het zou Android smartphonemakers namelijk tot tweeëneenhalf jaar kosten om dezelfde functionaliteit van Apple’s TrueDepth camera te kunnen aanbieden. Overigens zou de geavanceerde TrueDepth camera de reden zijn dat de iPhone X zo laat in het jaar wordt gelanceerd. De technologie zou toch nog wat omvangrijker zijn dan Apple aanvankelijk had gedacht.

Via: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters