Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID

Apple introduceerde dit jaar met de iPhone X de Face ID feature, waarbij een geavanceerde 3D map van je gezicht wordt gemaakt met meer dan 30.000 referentiepunten. Dit is niet onopgemerkt gebleven in het Android kamp. Sinds de onthulling van de Face ID en TrueDepth camera technologie van Apple zou de interesse in 3D-sensing technologieën bij Android smartphonemakers verdrievoudigd zijn.

Face ID omzeilt problemen met in-display vingerafdrukscanner

Dit zou de bekende analist Ming-Chi Kuo volgens MacRumors in een onderzoeksrapport hebben gesteld. Zoals we weten hadden smartphonemakers dit jaar moeite met het implementeren van de vingerafdrukscanner onder het display en met de introductie van Face ID lijkt Apple dit probleem omzeild te hebben.

iPhone X Face ID

Komende jaren meer 3D-sensing dan in-display vingerafdrukscanners

Het ziet ernaar uit dat ook Android smartphonemakers deze kant op willen gaan. Kuo geeft aan dat binnen de komende twee tot drie jaar we ook veel meer Android toestellen zullen zien met 3D sensoren als authentificatiemethode, dan met een vingerafdrukscanner. Dit zou grotendeels te maken hebben met het feit dat de 3D-sensing technologie ook mogelijk is bij LCD panelen, terwijl het verwerken van een vingerafdrukscanner in het display alleen bij OLED panelen mogelijk zou zijn. Ook de dominantie van Samsung op de OLED markt zou de ontwikkeling van smartphones met een in-display vingerafdrukscanner drukken.

Apple iPhone X Face ID

Technologie op Android toestellen niet meteen van hetzelfde niveau

De komende tijd moeten we volgens Kuo echter niet dezelfde geavanceerde features bij Android toestellen verwachten. Het zou Android smartphonemakers namelijk tot tweeëneenhalf jaar kosten om dezelfde functionaliteit van Apple’s TrueDepth camera te kunnen aanbieden. Overigens zou de geavanceerde TrueDepth camera de reden zijn dat de iPhone X zo laat in het jaar wordt gelanceerd. De technologie zou toch nog wat omvangrijker zijn dan Apple aanvankelijk had gedacht.

Via: MacRumors

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters