Voorlopig nog geen Face ID voor Android toestellen

Eén van de meest besproken features van de iPhone X is Face ID en natuurlijk de bijbehorende inham in het display aan de bovenkant. Sinds het uitkomen van Apple’s laatste vlaggenschip circuleren er geruchten over Android smartphonemakers die ook een soortgelijke feature willen implementeren. Volgens een rapport van Digitimes, hoeven we echter de feature nog niet massaal te verwachten bij Android toestellen in het eerste kwartaal van het jaar.

Smartphonemakers willen eerst huidige voorraad kwijt

DiGitimes laat weten bronnen uit de industrie te hebben gesproken en dat deze het niet rooskleurig inschatten voor Face ID op de eerste lading Android smartphones. Omdat het een behoorlijk geavanceerde technologie is, zal dat waarschijnlijk al moeilijkheden opleveren. De voornaamste reden lijkt, in ieder geval voor Chinese smartphonemakers, echter te zijn dat ze zich eerst willen focussen op het kwijtraken van de huidige voorraad aan toestellen voordat ze beginnen met een lading aan Face ID toestellen.

Face ID
Face ID

Voorlopig nog geen  Face ID

De bronnen geven aan dat dit in ieder geval bij Xiaomi en Oppo het geval zou zijn. Eerder liet Qualcomm weten samen met Himax Technologies en Truly Opto-electronics samen te gaan werken Xiaomi en Oppo om 3D-sensing technologieën te ontwikkelen voor de twee smartphonemakers. Het lijkt er echter op dat de plannen nog even op een lauw pitje worden gezet. De smartphonemakers zouden zich nu eerst richten op onder andere voice interface, het opnemen van video’s en IoT applicaties.

Eerst verbeteren AI technologie

In plaats van 3D gezichtscanners, zouden de smartphonemakers zich dus eerst gaan richten op het optimaliseren van hun AI technologie. Dat is mogelijk, aangezien zowel Qualcomm als Mediatek dit jaar hun chipsets hiervoor hebben geoptimaliseerd. Mediatek liet onlangs vol trots een nieuw NeuroPilot AI platform zien tijdens CES 2018. Deze komt met een speciale unit om AI processen te verwerken en een NeuroPilot chipset. Het platform zou gebruikt kunnen worden in onder andere smartphones, smartphone apparaten en auto’s.

Via: DigiTimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters