Facebook -app krijgt meer 3D-Touch-functies

De Facebook -app voor de iPhone 6S en 6S Plus krijgt meer 3D-Touch-functies. De app maakt op het startscherm al gebruik van de drukgevoeligheid, maar krijgt in de komende maanden ook meer functies binnenin de app.

3D-Touch is de nieuwe manier van navigeren op iPhones. De functie heeft tot nu toe nog niet zoveel mogelijkheden. Vooral apps van Apple zelf worden ondersteund. Toch komen er steeds meer apps bij die 3D-Touch gebruiken, maar een implementatie in apps zelf wordt nog niet vaak toegepast.

Facebook bètaversiefb

The Verge heeft als een van de eerste de bètaversie van de update gekregen. Er zijn vooral veel ‘peek and pop’ mogelijkheden toegevoegd. Dit houdt in dat je harder kunt drukken om meer te zien van een specifiek item. Als je vervolgens nog harder drukt, opent de app het item.

Functies

De functie werkt voorlopig alleen met internet links, profielpagina’s, interessepagina’s, groepen, evenementen, foto’s, profielfoto’s en omslagfoto’s. Als je dus harder drukt op deze items worden ze groter. Als je doordrukt open je ze, maar als je loslaat worden ze weer kleiner. Dit zorgt ervoor dat je niet telkens alles hoeft te openen voordat je het kunt bekijken.

Instagram

Een app die al gebruik maakt van dit soort functies is Instagram. In deze app kun je door harder te drukken foto’s bekijken zonder de foto helemaal te openen. De app van Facebook biedt wat dat betreft meer opties.

Beschikbaarheid

De nieuwe 3D-Touch-functies worden aankomende week beschikbaar voor een select groepje testers. Daarna zal het een maand tot enkele maanden duren voordat de app bij de gebruiker terecht komt. De app wordt alleen beschikbaar voor gebruikers met een iPhone 6S of 6S Plus. De Huawei Mate S, die ook een drukgevoelig scherm heeft, hoeft een dergelijke update niet te verwachten.

Force Touch

3D-Touch werd afgelopen jaar geïntroduceerd voor de nieuwste iPhones. De technologie was al eerder verwerkt in de Apple Watch en de MacBook uit 2015 alleen heette dit Force Touch. In de iPhones komt de drukgevoeligheidsmeting tot stand door een aparte laag die onder het scherm verwerkt is. Deze kan door het glas en het lcd-paneel meten hoe hard er gedrukt wordt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters