Facebook verwijderen bespaart 15% batterijduur van iPhones

iPhone-gebruikers die de Facebook-app van hun toestel verwijderen kunnen daarmee heel wat batterijduur besparen, zo blijkt uit enkele tests van gebruikers.

Facebook onder vuur

De Facebook-app voor Android kwam eerder al onder vuur omdat het op de achtergrond heel wat energie en data zou verbruiken, zonder dat gebruikers daar expliciet van op de hoogte werden gebracht. Op zich lijkt het vanzelfsprekend dat de Facebook-app verwijderen batterijduur spaart omdat je je toestel zo heel wat minder gebruikt, maar het fenomeen is echter iets genuanceerder.

De app verbruikt namelijk ook heel wat energie als hij niet gebruik wordt. Een journalist van The Guardian verwijderde de app en maakte in plaats daarvan gebruik van de mobiele Facebook-website in Safari, dat bespaarde dagelijks zo’n 15% aan energie.

De tests

Voor de eerste test gebruikte de journalist zijn iPhone 6S Plus een week met en daarna zonder de officiële Facebook-app. Facebook werd tijdens de testperiodes evenveel gebruikt, zowel via Safari als via de app. De test werd bij meerdere iPhones herhaald en het resultaat bleef min of meer hetzelfde.

De app gebruikt ook heel wat opslagruimte door het opslaan van gegevens in een “cache”, een tijdelijke opslagplaats voor data die vaak gebruikt wordt. De app maakt bij de installatie gebruik van zo’n 110MB maar dat kan al snel oplopen naar vijf keer zoveel data als je de app veel gebruikt. De app een keer verwijderen en terug installeren kan dus ook al wat extra vrije opslagruimte opbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters