Mobiele Facebook-app wordt videoplatform

De kans is groot dat je steeds meer video’s op Facebook voorbij ziet komen. Facebook CEO Mark Zuckerberg voorspelt dat video’s in de nabije content de belangrijkste manier worden om content te delen.

Facebook-app

Facebook-app
Mark Zuckerberg

Facebook’s mobiele app gaat in de nabije toekomst de nadruk leggen op video’s. Tijdens zijn toelichting op de financiële resultaten van het derde kwartaal sprak Facebook CEO Mark Zuckerberg kort over zijn toekomstplannen. Wanneer je nu je Facebook-app opent wordt er prominent een tekstbox gepresenteerd waarin je een status update kunt typen. Dat is immers de belangrijkste manier om content te delen. Volgens Zuckerberg gaat dat binnenkort veranderen, en wordt het filmpjes maken met de camera van je smartphone de belangrijkste manier om te delen.

Videplatform

De jonge CEO voorspelt dat binnen vijf jaar de meeste online content uit video’s zal bestaan, in plaats van tekst of afbeeldingen. Facebook zal op die trend in gaan spelen door zijn mobiele apps zo aan te passen dat de nieuwe manier van delen beter gefaciliteerd wordt. Daarmee moet het volgens Mark Zuckerberg makkelijker worden voor gebruikers om zichzelf middels video uit te gaan drukken. De Facebook Messenger app krijgt bijvoorbeeld waarschijnlijk een nieuwe gebruiksinterface waarmee de nadruk op de camera ligt. Zuckerberg ziet een gebruikservaring voor zich die je kunt vergelijken met hoe Snapchat op dit moment werkt. Waar je ook binnen de app bent, de camera is altijd binnen een simpele swipe te gebruiken.

Transitie

De transitie naar een video-platform is al stilletjes begonnen. Facebook heeft in de afgelopen twee maanden al livestreams geïntroduceerd in de officiële Facebook-app. Bovendien heeft de Facebook Messenger nu een pagina die doet denken aan Instagram Stories, genaamd Messenger Day. Het wordt interessant om te zien hoe dit soort veranderingen de gebruikerservaring gaat veranderen. Tekst kan immers overal gelezen worden, terwijl je niet in elke sociale context naar en video kunt gaan kijken.

Bron: Bloomberg

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters