Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger

In Australië wordt er een bètaversie van de nieuwe Messenger-app getest. In de nieuwe versie maakt de app gebruik van gezichtsherkenning om vrienden in de foto te herkennen. Dit wordt ‘Photo Magic’ genoemd. Als de app vrienden herkent, zal deze de mogelijkheid bieden om de foto door te sturen naar die personen.

Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger 03 nux suggestion

De topman van Facebook Messenger, Peter Martinazzi, vertelt dat het aantal verstuurde foto’s is toegenomen. “In de afgelopen maand alleen zijn er ongeveer 9,5 miljard foto’s verstuurd via Messenger”, zegt Martinazzi. Messenger is een belangrijk onderdeel van Facebook. Het is namelijk het enige middel waarmee ze concurreren met Snapchat.

Facebook denkt dat het gebruikers meer naar zich toe kan trekken door Photo Magic. Met notificaties zal de app de aandacht van de gebruiker trekken. De technologie die gebruikt wordt om de gezichten te herkennen is niet nieuw. Facebook heeft hiervoor al een technologie ontwikkeld. Deze wordt gebruikt om suggesties te doen bij het taggen van foto’s.

Als Photo Magic naar Nederland komt, krijg je bij de privacy-opties de keuze om de nieuwe toevoeging te gebruiken, of uit te zetten. Als je ervoor kiest om Photo Magic te gebruiken, zal Facebook elke foto die je maakt scannen. Als de app vrienden herkent, zal hij een suggestie geven voor het doorsturen naar die mensen.

Photo Magic is nu in Australië beschikbaar voor Android en komt later deze week ook uit voor iOS. Als de bèta in Australië goed bevalt, zal de update ook snel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Het is nog onbekend wanneer Nederland aan de beurt is.

Photo Magic 

Bron: Tech Crunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters