Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger

In Australië wordt er een bètaversie van de nieuwe Messenger-app getest. In de nieuwe versie maakt de app gebruik van gezichtsherkenning om vrienden in de foto te herkennen. Dit wordt ‘Photo Magic’ genoemd. Als de app vrienden herkent, zal deze de mogelijkheid bieden om de foto door te sturen naar die personen.

Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger 03 nux suggestion

De topman van Facebook Messenger, Peter Martinazzi, vertelt dat het aantal verstuurde foto’s is toegenomen. “In de afgelopen maand alleen zijn er ongeveer 9,5 miljard foto’s verstuurd via Messenger”, zegt Martinazzi. Messenger is een belangrijk onderdeel van Facebook. Het is namelijk het enige middel waarmee ze concurreren met Snapchat.

Facebook denkt dat het gebruikers meer naar zich toe kan trekken door Photo Magic. Met notificaties zal de app de aandacht van de gebruiker trekken. De technologie die gebruikt wordt om de gezichten te herkennen is niet nieuw. Facebook heeft hiervoor al een technologie ontwikkeld. Deze wordt gebruikt om suggesties te doen bij het taggen van foto’s.

Als Photo Magic naar Nederland komt, krijg je bij de privacy-opties de keuze om de nieuwe toevoeging te gebruiken, of uit te zetten. Als je ervoor kiest om Photo Magic te gebruiken, zal Facebook elke foto die je maakt scannen. Als de app vrienden herkent, zal hij een suggestie geven voor het doorsturen naar die mensen.

Photo Magic is nu in Australië beschikbaar voor Android en komt later deze week ook uit voor iOS. Als de bèta in Australië goed bevalt, zal de update ook snel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Het is nog onbekend wanneer Nederland aan de beurt is.

Photo Magic 

Bron: Tech Crunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters