‘Facebook Google Glass’ op komst

De toekomst van het Google Glass-project is onzeker, maar het lijkt erop dat een andere grote speler het stokje wellicht overneemt: Facebook. Daar hintte Mark Zuckerberg op tijdens de F8 Developer Conference.

F8 Developer Conference

De F8 Developer Conference is een conferentie van Facebook waar het bedrijf een kijkje in de toekomst geeft voor ontwikkelaars. Natuurlijk kwam virtual reality, waarin Facebook via Oculus een belangrijke rol speelt, aan bod. Op dat gebied kondigde Facebook de Surround 360 aan, een camera die goede 360 graden-content kan maken. Iets anders waar Facebook zich de komende jaren op gaat richten volgens Zuckerberg is de slimme bril, een productcategorie die Google pionierde met de Google Glass.

Facebook Google Glass

Facebook Google GlassGoogle zette zijn Glass-project voorlopig in de ijskast en het is de afgelopen tijd zo stil geweest rond de slimme bril dat het onduidelijk is of er ooit nog een opvolger komt. Het laatste dat we uit het Google-kamp hebben gehoord over een slimme bril was een patent eind vorig jaar, maar niet zelden komt er niets concreets uit zo’n patentaanvraag. Facebook wordt wellicht de volgende grote speler die met een slimme bril aan de haal gaat en neemt daarmee het Google Glass-stokje van Google over.

Volgens Mark Zuckerberg is een kleine slimme bril een logisch vervolg op de huidige Oculus Rift. De reacties op die bril zijn positief en Facebook zal dergelijke techniek dan ook verder blijven ontwikkelen. Om een slimme bril echt onderdeel te maken van het dagelijks leven van mensen, zal hij er ongeveer uit moeten zien als een gewone bril, aldus de Facebookbaas. Zo’n klein apparaat zal waarschijnlijk informatie ‘toevoegen’ aan de werkelijkheid: augmented reality. Dat is anders dan de Oculus Rift, waarbij de volledige realiteit ‘vervangen’ wordt door een virtuele wereld.

Concrete informatie over wanneer Facebook met een dergelijk product komt gaf Zuckerberg niet. Het is dus nog afwachten wanneer we met de ‘Facebook Google Glass’ aan de slag kunnen.

Bron: Android Planet

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters