‘Facebook Google Glass’ op komst

De toekomst van het Google Glass-project is onzeker, maar het lijkt erop dat een andere grote speler het stokje wellicht overneemt: Facebook. Daar hintte Mark Zuckerberg op tijdens de F8 Developer Conference.

F8 Developer Conference

De F8 Developer Conference is een conferentie van Facebook waar het bedrijf een kijkje in de toekomst geeft voor ontwikkelaars. Natuurlijk kwam virtual reality, waarin Facebook via Oculus een belangrijke rol speelt, aan bod. Op dat gebied kondigde Facebook de Surround 360 aan, een camera die goede 360 graden-content kan maken. Iets anders waar Facebook zich de komende jaren op gaat richten volgens Zuckerberg is de slimme bril, een productcategorie die Google pionierde met de Google Glass.

Facebook Google Glass

Facebook Google GlassGoogle zette zijn Glass-project voorlopig in de ijskast en het is de afgelopen tijd zo stil geweest rond de slimme bril dat het onduidelijk is of er ooit nog een opvolger komt. Het laatste dat we uit het Google-kamp hebben gehoord over een slimme bril was een patent eind vorig jaar, maar niet zelden komt er niets concreets uit zo’n patentaanvraag. Facebook wordt wellicht de volgende grote speler die met een slimme bril aan de haal gaat en neemt daarmee het Google Glass-stokje van Google over.

Volgens Mark Zuckerberg is een kleine slimme bril een logisch vervolg op de huidige Oculus Rift. De reacties op die bril zijn positief en Facebook zal dergelijke techniek dan ook verder blijven ontwikkelen. Om een slimme bril echt onderdeel te maken van het dagelijks leven van mensen, zal hij er ongeveer uit moeten zien als een gewone bril, aldus de Facebookbaas. Zo’n klein apparaat zal waarschijnlijk informatie ‘toevoegen’ aan de werkelijkheid: augmented reality. Dat is anders dan de Oculus Rift, waarbij de volledige realiteit ‘vervangen’ wordt door een virtuele wereld.

Concrete informatie over wanneer Facebook met een dergelijk product komt gaf Zuckerberg niet. Het is dus nog afwachten wanneer we met de ‘Facebook Google Glass’ aan de slag kunnen.

Bron: Android Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters