'Facebook Home nu op elk Androidapparaat te installeren'

Facebook heeft gisteren de launcher Facebook Home in de Google Play Store gezet, maar die kan alleen door Amerikaanse gebruikers worden gedownload. De hackers van Modaco hebben echter het apk-bestand uit de officiële versie weten te peuteren, en die kan nu onofficieel op alle Androidapparaten wereldwijd worden geïnstalleerd.

'Facebook Home nu op elk Androidapparaat te installeren' fbhome tablet

Diverse Amerikaanse techblogs berichten dat de hack van Modaco goed werkt op verschillende apparaten, zowel smartphones als tablets. De Modaco-launcher is hier te vinden, maar een waarschuwing is bij zoiets altijd op zijn plaats: weet wat je doet, en volg de aanwijzingen nauwgezet, anders kun je je hele toestel onbruikbaar maken.

Diverse techblogs hebben de Modaco-launcher getest en het werkt. Wat de officiële launcher van Facebook doet, is eerst kijken of de app wel op het toestel mag worden geïnstalleerd. Is het een niet-Amerikaans toestel van het verkeerde merk en type, dan weigert de launcher zichzelf te installeren. Deze check is door Modaco uit de officiële app van Facebook gehaald, zodat het nu gewoon op elk Androidapparaat draait.

Voordat de door Modaco aangepaste Facebook-launcher kan worden geïnstalleerd, moeten wel eerst de Facebook-apps van de telefoon of tablet worden gehaald. Voorts kan de launcher erop worden gezet en heb je je eigen Facebooktelefoon of -tablet, als alles goed gaat.

Wie het wil proberen moet in de instellingen van zijn telefoon of tablet bij ‘veiligheid’ de optie aanvinken dat er vanaf onbekende bronnen mag worden geinstalleerd. Dan de launcher downloaden bij de link hierboven, waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht moeten worden genomen. Techcrunch heeft het geprobeerd op een Motorola Droid RAZR HD en een Samsung Galaxy Note 8.0, en had binnen twee minuten zowel een Facebookphone als een Facebooktablet. Het enige minpunt dat Techcrunch kon vinden, is dat het niet mogelijk is om een sms te versturen vanuit de messenger-app van Facebook.

Bron: Techcrunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters