Facebook komt met uitgebreide software voor Android genaamd Facebook Home

Facebook heeft op een eigen persconferentie bekend gemaakt dat het Facebook Home gaat uitrollen voor Android. De software zal op termijn voor elke Android-smartphone vrijgegeven gaan worden.

Screenshots Facebooktelefoon uitgelekt middle

Geruchten over een telefoon van Facebook doen al een tijdje de ronde. Het sociaal platform leek een eigen toestel te gaan maken samen met HTC, maar Facebook wist iedereen te verassen door met Facebook Home op de proppen te komen. De software zal alleen voor Android-smartphones beschikbaar gemaakt worden en dat komt volgens Facebook omdat Android zo open is. Facebook Home zal vanaf 12 april beschikbaar zijn, aldus Facebook.

Een Android-smartphone die voorzien is van deze nieuwe hub genaamd Facebook Home, kent diepe integratie met het sociaal netwerk zelf. Deze Facebook Home-app zal op termijn naar elke Android-smartphone komen, aldus Facebook. De app zal in de loop van april via de Play Store vrijgegeven worden. Zo kan iedereen ter wereld zijn eigen Androidsmartphone omtoveren tot een Facebook Phone. Facebook Home is een launcher voor Android die het OS helemaal omtovert tot een onderdeel van het sociale netwerk. Andere apps kunnen ook gewoon via de launcher van Facebook geopend worden.

De software weet het lockscreen met foto’s uit je Facebook-stream op te fleuren. Daarnaast laat Facebook weten dat een aantal apps in Home zijn verwerkt zoals de Facebook-app, messenger-app en Instagram. Zo worden berichten die via de messenger-app worden ontvangen weergegeven met een gezicht van de verzender. Zo herken je gelijk van wie het bericht is, ook als je in een game of een andere app zit. Deze functionaliteit noemt Facebook Chat Heads omdat het om de hoofden van je vrienden gaat die als notificatie te zien zullen zijn aan de rand van het scherm. Het hoofdje wordt overigens ook voorzien van een getalletje met het aantal berichten dat je van iemand gekregen en nog niet gelezen hebt, en je krijgt ook een preview te zien als het bericht binnen komt. Zodra je op een hoofd tikt dan kom je gelijk in de chat die als overlay in je app te zien zal zijn terwijl je de app niet verlaten hebt. Uiteraard kun je ook de messenger-app openen om alle conversaties met de rest van je vrienden te zien.

Volgens Facebook doet men gemiddeld 100 keer per dag zijn telefoon aan om een notificatie te bekijken. Met Facebook Home krijg je gelijk een foto te zien uit je timeline genaamd cover feed. Het lockscreen gaat automatisch van foto naar foto uit je feed en eventueel kun je ook gelijk een bericht in duiken.

De launcher zelf is erg simpel en wordt gekenmerkt door de drie bekende Facebook-knoppen aan de bovenkant van het menu. Zo kun je gelijk je status updaten op Facebook, of je een foto uploaden of inchecken op een locatie. Mocht je de overige apps in willen zien dan kun je simpelweg naar links swypen en dan krijg je alle apps te zien die je in de launcher als shortcut kunt slepen. Facebook Home zal op termijn ook op Android tablets beschikbaar gaan komen, aldus Facebook. Dit zal echter in de maanden erna gaan gebeuren.

Facebook belooft dat de app elke maand een update zal krijgen met nieuwe functionaliteit. Daarmee geeft de ontwikkelaar aan dat het fors zal gaan investeren in Home en dat consumenten elke maand een nieuwe grote update kunnen verwachten. Facebook heeft daarnaast aangegeven dat het niet Android gaat forken of een eigen OS gaat maken; het simpelweg een uitgebreide launcher voor het Android OS. Facebook Phone zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor de HTC One, Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy S4 en de HTC One X. Fabrikanten Sony, HTC en Samsung hebben al bij Facebook aangeklopt om de software voortaan standaard mee te leveren op hun toestellen.

Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Chatheads 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home 
Facebook Home HTC first 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters