Facebook komt ook naar 'gewone' mobiele telefoons

Tot nu toe heb je een smartphone nodig voor een mobiel rondje langs de sociale netwerken. Facebook wil daar een einde aan maken; aangezien tachtig procent van de mensen nog een ‘dumbphone’ heeft, wil Facebook daar ook een soort app voor maken.

Facebook mobiel icoon

Facebook constateert dat de overgrote meerderheid van de bezitters van een mobiele telefoon geen smartphone heeft, en er misschien niet eens eentje wil bezitten. Voor die mensen heeft Facebook deen applicatie bedacht die ook op low-end telefoons zou moeten werken. In samenwerking met Snaptu, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van volledig gestripte apps voor ‘domme’ telefoons, is een app bedacht die op 2500 telefoons zou moeten kunnen werken, van alle merken, inclusief Nokia, Sony Ericsson en LG. Hoewel de app tamelijk simpel moet zijn voor low-end apparaten, zou de gebruiker van de low-end Facebook-app er wel hetzelfde aan moeten hebben en hetzelfde mee kunnen doen als met de apps die op smartphones staan.

Snaptu heeft overigens al een tijdje een onofficiële Facebook-app voor low-end telefoons. Het ligt voor de hand dat de officiële app daarop gaat lijken.

Op die manier hoopt Facebook waarchijnlijk de derde wereld te veroveren, waar low-end telefoons gemeengoed zijn. Facebook heeft inmiddels deals gemaakt met telco’s in Azië, Europa en de Dominicaanse Republiek om de app aan hun klanten aan te bieden voor 90 dagen, zonder dat dataverbinding in rekening wordt gebracht.

Facebook wil de applicatie snel naar andere telco’s brengen in de hele wereld.

Bron: PC World

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters