Facebook koopt WhatsApp

Facebook heeft messaging-app WhatsApp gekocht voor 16 miljard dollar. Dat hebben de bedrijven vanavond bekendgemaakt. Eerder nam Facebook al Instagram over.

whatsapp

WhatsApp is in veel landen de populairste chatdienst. Facebook heeft het ingelijfd voor 16 miljard dollar, waarbij een deel van dit bedrag in aandelen is betaald. Facebook vermeldt dat WhatsApp gewoon onafhankelijk van het nieuwe moederbedrijf blijft bestaan. Maar ook meldt Facebook dat de deal ”de mogelijkheid versnelt van Facebook om connectiviteit naar de wereld te brengen.”

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, meldt in een persbericht dat WhatsApp op weg is om een miljard mensen met elkaar te verbinden. Dat is het geld dubbel en dwars waard. Momenteel gebruiken 450 miljoen mensen WhatsApp elke maand waarbij zeventig procent van de gebruikers dagelijks actief zijn op het chatnetwerk.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bbuser -

  misschien een idee voor een telewiki item,over bedrijven zoals youtube instagram en whatsapp dat die over genomen worden en wat daar precies achter zit. Ik ken een aantal gebruikers van Whatsapp die zijn overgestapt op Telegram

 2. bartvuijk -

  YouTube (Google), Instagram (Facebook), Motorola (Google–>Lenovo), WhatsApp (Facebook), Draw Something (Zynga)… Er gaat wel een h√©le hoop geld om in die wereld zeg, als er iets populairs wordt overgenomen.

 3. Quasimodo -

  Wat een ramp. FB is in mijn ogen de ergste van het stel giganten.
  Daar gaat whatsapp met zijn mooie praatjes. Voor ‚ā¨0,89 per jaar ben je veilig bij whatsapp. Yep, tot FB op de stoep staat met een zak geld.

   1. Quasimodo -

    Zeker, en veel mensen zwichten hiervoor.
    Wat volgens zeggen de doorslag heeft gegeven is dat de CEO van whatsapp, Jan Koum, een plaats in de raad van bestuur krijgt van Facebook.
    Google weigerde dit en dus ging de koop niet door. Facebook vond de transactie belangrijk genoeg. Dat bewijst ook nog eens het enorme bedrag.

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters