Facebook koopt WhatsApp

Facebook heeft messaging-app WhatsApp gekocht voor 16 miljard dollar. Dat hebben de bedrijven vanavond bekendgemaakt. Eerder nam Facebook al Instagram over.

whatsapp

WhatsApp is in veel landen de populairste chatdienst. Facebook heeft het ingelijfd voor 16 miljard dollar, waarbij een deel van dit bedrag in aandelen is betaald. Facebook vermeldt dat WhatsApp gewoon onafhankelijk van het nieuwe moederbedrijf blijft bestaan. Maar ook meldt Facebook dat de deal ”de mogelijkheid versnelt van Facebook om connectiviteit naar de wereld te brengen.”

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, meldt in een persbericht dat WhatsApp op weg is om een miljard mensen met elkaar te verbinden. Dat is het geld dubbel en dwars waard. Momenteel gebruiken 450 miljoen mensen WhatsApp elke maand waarbij zeventig procent van de gebruikers dagelijks actief zijn op het chatnetwerk.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bbuser -

  misschien een idee voor een telewiki item,over bedrijven zoals youtube instagram en whatsapp dat die over genomen worden en wat daar precies achter zit. Ik ken een aantal gebruikers van Whatsapp die zijn overgestapt op Telegram

 2. bartvuijk -

  YouTube (Google), Instagram (Facebook), Motorola (Google–>Lenovo), WhatsApp (Facebook), Draw Something (Zynga)… Er gaat wel een hΓ©le hoop geld om in die wereld zeg, als er iets populairs wordt overgenomen.

 3. Quasimodo -

  Wat een ramp. FB is in mijn ogen de ergste van het stel giganten.
  Daar gaat whatsapp met zijn mooie praatjes. Voor €0,89 per jaar ben je veilig bij whatsapp. Yep, tot FB op de stoep staat met een zak geld.

   1. Quasimodo -

    Zeker, en veel mensen zwichten hiervoor.
    Wat volgens zeggen de doorslag heeft gegeven is dat de CEO van whatsapp, Jan Koum, een plaats in de raad van bestuur krijgt van Facebook.
    Google weigerde dit en dus ging de koop niet door. Facebook vond de transactie belangrijk genoeg. Dat bewijst ook nog eens het enorme bedrag.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters