Facebook koopt WhatsApp

Facebook heeft messaging-app WhatsApp gekocht voor 16 miljard dollar. Dat hebben de bedrijven vanavond bekendgemaakt. Eerder nam Facebook al Instagram over.

whatsapp

WhatsApp is in veel landen de populairste chatdienst. Facebook heeft het ingelijfd voor 16 miljard dollar, waarbij een deel van dit bedrag in aandelen is betaald. Facebook vermeldt dat WhatsApp gewoon onafhankelijk van het nieuwe moederbedrijf blijft bestaan. Maar ook meldt Facebook dat de deal ”de mogelijkheid versnelt van Facebook om connectiviteit naar de wereld te brengen.”

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, meldt in een persbericht dat WhatsApp op weg is om een miljard mensen met elkaar te verbinden. Dat is het geld dubbel en dwars waard. Momenteel gebruiken 450 miljoen mensen WhatsApp elke maand waarbij zeventig procent van de gebruikers dagelijks actief zijn op het chatnetwerk.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bbuser -

  misschien een idee voor een telewiki item,over bedrijven zoals youtube instagram en whatsapp dat die over genomen worden en wat daar precies achter zit. Ik ken een aantal gebruikers van Whatsapp die zijn overgestapt op Telegram

 2. bartvuijk -

  YouTube (Google), Instagram (Facebook), Motorola (Google–>Lenovo), WhatsApp (Facebook), Draw Something (Zynga)… Er gaat wel een h√©le hoop geld om in die wereld zeg, als er iets populairs wordt overgenomen.

 3. Quasimodo -

  Wat een ramp. FB is in mijn ogen de ergste van het stel giganten.
  Daar gaat whatsapp met zijn mooie praatjes. Voor ‚ā¨0,89 per jaar ben je veilig bij whatsapp. Yep, tot FB op de stoep staat met een zak geld.

   1. Quasimodo -

    Zeker, en veel mensen zwichten hiervoor.
    Wat volgens zeggen de doorslag heeft gegeven is dat de CEO van whatsapp, Jan Koum, een plaats in de raad van bestuur krijgt van Facebook.
    Google weigerde dit en dus ging de koop niet door. Facebook vond de transactie belangrijk genoeg. Dat bewijst ook nog eens het enorme bedrag.

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters