Facebook laat je zelfvernietigende chats versturen

De privacy van mensen wordt steeds belangrijker. Recentelijk kreeg de, door Facebook beheerde, chat app WhatsApp, end-to-end encryption. Nu lijkt het erop dat Facebook naast end-to-end encryption ook zelfvernietigings berichten zal ondersteunen. Deze functie komt ook naar Facebook Messenger.

Facebook Messenger

Facebook Messenger
Dit screenshot is van de Messenger app versie 68.0. Dit is de versie die nu in de app store te vinden is. De functie is echter pas verkrijgbaar in de volgende update.

Dat de berichten binnenkort versleuteld worden in Facebook’s Messenger is vrij zeker. De informatie komt van het Twitter account @iOSAppChanges die screenshots plaatst van actuele veranderingen in apps op iOS. Het screenshot hiernaast is van de Messenger app versie 68.0. Dit is de versie die nu in de app store te vinden is. De functie is echter pas te gebruiken in de volgende update. De functie van end-to-end encryption laat je ook bepalen wanneer een bericht zichzelf moet vernietigen. De tijd dat het bericht zichzelf vernietigt kan variëren van één minuut, één dag tot een aantal jaren. Als het bericht versleuteld/vernietigd is dan zal er op de plaats van het bericht een tekst verschijnen met, U heeft berichten verwijderen ingeschakeld, gevolgd door de tijd die ze nog hebben voordat het verloopt of hoe lang het al verlopen is.

Facebook Messenger
De tijd dat het bericht verdwijnt kan variëren van één minuut, één dag tot een aantal jaren.

Geheime chat

In versie 67.0. van Facebook Messenger heeft Facebook een geheime chat verstopt. Deze chat is niet bedoeld voor reguliere gebruikers. Facebook wil het gaan gebruiken om online betalen te verwerken in Facebook Messenger. Hiermee kan je binnenkort via marktplaats spul kopen en via Facebook Messenger betalen in een geheime chat, spannend. Facebook is ook bezig om een zakelijk platform te creëren, KLM werkt nu samen met Messenger om je op de hoogte te stellen van veranderingen in je boeking en als iets onduidelijk is, kan je dit via Facebook vragen.

Maar goed even terug naar de stand van zaken. Snapchat stuurt versleutelde foto’s, Telegram doet het met berichten dus Facebook Messenger kon simpelweg niet achterblijven. Telegram versleutelt de berichten van beide kanten maar werkt maar op één apparaat tegelijkertijd, Facebook wil de versleuteling over al je apparaten verspreiden, als je het op je smartphone verstuurd moet het ook versleuteld zijn op je Macbook en ook op je smartwatch. iOS gebruikers krijgen de functie als eerst maar spoedig zal de versleuteling ook naar Android gebruikers en andere platformen komen.

Bron: @iOSAppChanges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters