Facebook laat je zelfvernietigende chats versturen

De privacy van mensen wordt steeds belangrijker. Recentelijk kreeg de, door Facebook beheerde, chat app WhatsApp, end-to-end encryption. Nu lijkt het erop dat Facebook naast end-to-end encryption ook zelfvernietigings berichten zal ondersteunen. Deze functie komt ook naar Facebook Messenger.

Facebook Messenger

Facebook Messenger
Dit screenshot is van de Messenger app versie 68.0. Dit is de versie die nu in de app store te vinden is. De functie is echter pas verkrijgbaar in de volgende update.

Dat de berichten binnenkort versleuteld worden in Facebook’s Messenger is vrij zeker. De informatie komt van het Twitter account @iOSAppChanges die screenshots plaatst van actuele veranderingen in apps op iOS. Het screenshot hiernaast is van de Messenger app versie 68.0. Dit is de versie die nu in de app store te vinden is. De functie is echter pas te gebruiken in de volgende update. De functie van end-to-end encryption laat je ook bepalen wanneer een bericht zichzelf moet vernietigen. De tijd dat het bericht zichzelf vernietigt kan variëren van één minuut, één dag tot een aantal jaren. Als het bericht versleuteld/vernietigd is dan zal er op de plaats van het bericht een tekst verschijnen met, U heeft berichten verwijderen ingeschakeld, gevolgd door de tijd die ze nog hebben voordat het verloopt of hoe lang het al verlopen is.

Facebook Messenger
De tijd dat het bericht verdwijnt kan variëren van één minuut, één dag tot een aantal jaren.

Geheime chat

In versie 67.0. van Facebook Messenger heeft Facebook een geheime chat verstopt. Deze chat is niet bedoeld voor reguliere gebruikers. Facebook wil het gaan gebruiken om online betalen te verwerken in Facebook Messenger. Hiermee kan je binnenkort via marktplaats spul kopen en via Facebook Messenger betalen in een geheime chat, spannend. Facebook is ook bezig om een zakelijk platform te creëren, KLM werkt nu samen met Messenger om je op de hoogte te stellen van veranderingen in je boeking en als iets onduidelijk is, kan je dit via Facebook vragen.

Maar goed even terug naar de stand van zaken. Snapchat stuurt versleutelde foto’s, Telegram doet het met berichten dus Facebook Messenger kon simpelweg niet achterblijven. Telegram versleutelt de berichten van beide kanten maar werkt maar op één apparaat tegelijkertijd, Facebook wil de versleuteling over al je apparaten verspreiden, als je het op je smartphone verstuurd moet het ook versleuteld zijn op je Macbook en ook op je smartwatch. iOS gebruikers krijgen de functie als eerst maar spoedig zal de versleuteling ook naar Android gebruikers en andere platformen komen.

Bron: @iOSAppChanges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters