Facebook livestreams nu op interactieve kaart

Facebook livestreams worden door het bedrijf wat meer op de gezet, letterlijk! Het bedrijf heeft een interactieve kaart gelanceerd waarmee het mogelijk is om mee te kijken bij onbekenden van over de hele wereld.

Waar tot voor kort het uitzenden van livestreams nog aan enkele celebrities was voorbehouden is de mogelijkheid tot het live streamen van video nu voor iedereen beschikbaar. Door het toevoegen van een interactieve kaart is het nu heel eenvoudig om mee te kijken met streams van over de hele wereld. Als je het leuk vindt om mee te kijken met de stream van een onbekende (en dat vind je!) kan je één van de hoog gewaardeerde streams aan de linkerkant kiezen. Wil je clips uit een bepaald land zien, klik dan op één van de blauwe stipjes op de kaart. Je kan dan ook direct zien vanuit welke landen de stream wordt bekeken.

Facebook livestream

Eenvoudig volgen van aanbod

Door deze interactieve kaart is het voor liefhebbers van live streams een stuk eenvoudiger geworden om livestreams op facebook te volgen. Om de kaart te kunnen bekijken hoef je alleen maar de ‘Live Video’ app aan de linkerkant van jouw pagina te selecteren. Het aanbod van de streams is behoorlijk gevarieerd, muziekoptredens, huisfeestjes, live videoblogs, maar ook videogames worden ge-livestreamd.

Binnenkort in meerdere gadgets te vinden

Facebook is behoorlijk aan het inzetten op livestreams en heeft onlangs de API vrijgegeven, waarmee elke ontwikkelaar toegang heeft tot de broncode voor het implementeren van de livestream functie in haar devices. Zo is de livestream functie al in een dronecamera te zien geweest en naar verwachting gaat de functie breed gedragen worden door andere fabrikanten.

 

Pas wel op met het kijken naar livestreams, want het is behoorlijk verslavend om mee te kijken met het leven van vreemden.
Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters