Facebook livestreams nu op interactieve kaart

Facebook livestreams worden door het bedrijf wat meer op de gezet, letterlijk! Het bedrijf heeft een interactieve kaart gelanceerd waarmee het mogelijk is om mee te kijken bij onbekenden van over de hele wereld.

Waar tot voor kort het uitzenden van livestreams nog aan enkele celebrities was voorbehouden is de mogelijkheid tot het live streamen van video nu voor iedereen beschikbaar. Door het toevoegen van een interactieve kaart is het nu heel eenvoudig om mee te kijken met streams van over de hele wereld. Als je het leuk vindt om mee te kijken met de stream van een onbekende (en dat vind je!) kan je één van de hoog gewaardeerde streams aan de linkerkant kiezen. Wil je clips uit een bepaald land zien, klik dan op één van de blauwe stipjes op de kaart. Je kan dan ook direct zien vanuit welke landen de stream wordt bekeken.

Facebook livestream

Eenvoudig volgen van aanbod

Door deze interactieve kaart is het voor liefhebbers van live streams een stuk eenvoudiger geworden om livestreams op facebook te volgen. Om de kaart te kunnen bekijken hoef je alleen maar de ‘Live Video’ app aan de linkerkant van jouw pagina te selecteren. Het aanbod van de streams is behoorlijk gevarieerd, muziekoptredens, huisfeestjes, live videoblogs, maar ook videogames worden ge-livestreamd.

Binnenkort in meerdere gadgets te vinden

Facebook is behoorlijk aan het inzetten op livestreams en heeft onlangs de API vrijgegeven, waarmee elke ontwikkelaar toegang heeft tot de broncode voor het implementeren van de livestream functie in haar devices. Zo is de livestream functie al in een dronecamera te zien geweest en naar verwachting gaat de functie breed gedragen worden door andere fabrikanten.

 

Pas wel op met het kijken naar livestreams, want het is behoorlijk verslavend om mee te kijken met het leven van vreemden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters