‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie’

In de changelogs van Facebook Messenger voor iOS is een notitie gevonden over end-to-end-encryptie. Facebook voerde deze verandering eerder dit jaar al uit bij WhatsApp, maar nu lijkt het erop dat Facebook Messenger dit binnenkort ook kan verwachten.

Privacy

Privacy is een fenomeen dat steeds belangrijker wordt in de moderne samenleving. Met de komst van het internet is het steeds makkelijker geworden om informatie van anderen te bekijken en dat is precies wat niemand wilt. Toch blijven we gebruik maken van diensten die al onze gegevens bezitten.

BlackBerry OS

r-blackberry-os-7-large570
BlackBerry OS

BlackBerry deed met zijn BlackBerry OS een eerste stap in de richting van beveiligde software. Tot op heden is dit besturingssysteem nog steeds goed beschermd. Dit komt allemaal door end-to-end-encryptie. Dit zorgt ervoor dat elk bericht of gesprek versleuteld wordt met een code. Vervolgens kan alleen de rechtmatige eigenaar of ontvanger van het bericht het gesprek lezen omdat zij de juiste sleutel hebben.

WhatsApp encryptie

WhatsApp introduceerde deze versleuteling dit jaar bij alle gebruikers met een kleine tekst in elk gesprek. De encryptie zorgt ervoor dat gesprekken tussen persoonlijk ook altijd privé blijven en dat hackers deze berichten niet kunnen lezen als ze die intentie hebben.

End-to-end-encryptieend-to-end-encryptie

Bij WhatsApp is de encryptie goed aangeslagen bij gebruikers. Of de versleuteling een echte meerwaarde heeft is natuurlijk een vraag die onbeantwoord blijft, maar het geeft de mensen die het gebruiken een veiliger gevoel. Nu blijkt uit de changelogs van Facebook Messenger dat de chatdienst op iOS ook end-to-end-encryptie krijgt. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend, maar kennelijk laat Facebook zijn Messenger-app niet wegkwijnen ondanks dat WhatsApp de grote chatdienst is.

Android?

Of de versleuteling ook gaat plaatsvinden bij Messenger voor Android is nog niet bekend. Misschien test Facebook de encryptie eerst op één platform voordat het overal wordt uitgerold. Als de test slaagt kunnen we waarschijnlijk binnenkort een algehele encryptie van Facebook Messenger verwachten.

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters