‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie’

In de changelogs van Facebook Messenger voor iOS is een notitie gevonden over end-to-end-encryptie. Facebook voerde deze verandering eerder dit jaar al uit bij WhatsApp, maar nu lijkt het erop dat Facebook Messenger dit binnenkort ook kan verwachten.

Privacy

Privacy is een fenomeen dat steeds belangrijker wordt in de moderne samenleving. Met de komst van het internet is het steeds makkelijker geworden om informatie van anderen te bekijken en dat is precies wat niemand wilt. Toch blijven we gebruik maken van diensten die al onze gegevens bezitten.

BlackBerry OS

r-blackberry-os-7-large570
BlackBerry OS

BlackBerry deed met zijn BlackBerry OS een eerste stap in de richting van beveiligde software. Tot op heden is dit besturingssysteem nog steeds goed beschermd. Dit komt allemaal door end-to-end-encryptie. Dit zorgt ervoor dat elk bericht of gesprek versleuteld wordt met een code. Vervolgens kan alleen de rechtmatige eigenaar of ontvanger van het bericht het gesprek lezen omdat zij de juiste sleutel hebben.

WhatsApp encryptie

WhatsApp introduceerde deze versleuteling dit jaar bij alle gebruikers met een kleine tekst in elk gesprek. De encryptie zorgt ervoor dat gesprekken tussen persoonlijk ook altijd privé blijven en dat hackers deze berichten niet kunnen lezen als ze die intentie hebben.

End-to-end-encryptieend-to-end-encryptie

Bij WhatsApp is de encryptie goed aangeslagen bij gebruikers. Of de versleuteling een echte meerwaarde heeft is natuurlijk een vraag die onbeantwoord blijft, maar het geeft de mensen die het gebruiken een veiliger gevoel. Nu blijkt uit de changelogs van Facebook Messenger dat de chatdienst op iOS ook end-to-end-encryptie krijgt. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend, maar kennelijk laat Facebook zijn Messenger-app niet wegkwijnen ondanks dat WhatsApp de grote chatdienst is.

Android?

Of de versleuteling ook gaat plaatsvinden bij Messenger voor Android is nog niet bekend. Misschien test Facebook de encryptie eerst op één platform voordat het overal wordt uitgerold. Als de test slaagt kunnen we waarschijnlijk binnenkort een algehele encryptie van Facebook Messenger verwachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters