Facebook Messenger krijgt Lite-versie

Facebook komt met een Lite-versie van zijn Messenger-app. Deze is geschikt voor de iets oudere of langzamere smartphone, waarvan de hardware niet goed genoeg is voor de gewone Messenger-app.

Lite-versie

Messenger Lite is niet de eerste app dit Facebook uitbrengt al een lite-versie. Eerder dit jaar bracht het bedrijf al een lite-variant van Facebook uit, genaamd Facebook Lite. Deze applicatie is slechts 252 kb groot en zal efficiënter omgaan met data. Dit is vooral handig voor landen waar dit erg duur is. Het hoofddoel van de lite-versie van Messenger is net als bij Facebook Lite databesparing. David Marcus, een Facebook-medewerker, heeft laten weten dat deze applicatie iedereen in de wereld contact moet krijgen met elkaar. Verder vertelt hij dat deze lite-versie voor mensen is die een ouder Android-toestel hebben, weinig opslaggeheugen tot hun beschikking hebben of een telefoon hebben met een langzame processor.

messenger facebook lite versie lite-versie

Als laatste zegt Marcus dat deze app bedoeld is in een gebied zijn waar snel internet niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom heeft Facebook deze applicatie als eerste uitgebracht in onder andere Kenia, Sri Lanka, Venezuela en Maleisië. De app zal ook in andere landen worden uitgebracht. Wanneer die precies is, heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt.

Whatsapp

Onlangs heeft het bedrijf veel features uitgebracht voor WhatsApp. Enkele voorbeelden hiervan zijn tekenen op foto’s en video’s, mensen linken in groepsgesprekken en dikgedrukte teksten typen. Het bedrijf is druk bezig nieuwe verbeteringen toe te voegen aan deze app.

Beschikbaarheid

Nederland moet nog even wachten op een release van de app. De kans is vrij klein dat Messenger Lite beschikbaar komt voor smartphones met iOS, omdat deze telefoons over het algemeen niet veel problemen hebben met het draaien van deze app. Het is mogelijk dat er snel een APK-bestand voor Android beschikbaar komt, waardoor je de lichtere versie van Messenger onofficieel kunt downloaden in Nederland. Op moment van schrijven is dit bestand nog niet beschikbaar.

Facebook

Het bedrijf heeft een groot deel van de social media in handen. Zo heeft Facebook bedrijven als Instagram en Whatsapp overgenomen. Toch heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg nog een chat-app naast WhatsApp. Dit is de applicatie Messenger, of Facebook Messenger. Met deze app kun je chatten met al je Facebook-vrienden, terwijl je bij WhatsApp een telefoonnummer nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters