Facebook Messenger voor Android krijgt SMS ondersteuning

In een tijd waarin bijna iedereen WhatsApp, Messenger of een andere online berichtendienst gebruikt, blijft SMS toch nog bestaan. En om ook dit publiek aan te spreken, heeft Facebook SMS ondersteuning toegevoegd aan Messenger.

SMS

Kun je je nog herinneren waneer je voor het laatst een SMS hebt verstuurd? Ik wel. En als ik heel eerlijk ben, dan kan ik je zelfs zeggen dat ik nog altijd honderden SMSen verstuur per dag. De reden hiervoor is grotendeels dat diensten zoals WhatsApp nog niet volledig zijn ingeburgerd hier in België en wij dus telkens terugvallen op het ‘oh zo vertrouwde’ SMSen. Maar omdat ik Messenger ook wel vaak gebruik, was ik blij om te horen dat de SMS-ondersteuning (opnieuw) is toegevoegd aan de applicatie.

Facebook Messenger en SMSFacebook Messenger verschillende toestellen

Er zullen waarschijnlijk niet veel mensen zijn die het weten, maar Facebook had al eens eerder, in 2013, SMS ondersteuning toegevoegd aan zijn Messenger app. Maar omdat Messenger toen nog niet zo populair was, en er dus maar weinig gebruik maakten van de SMS-integratie, werd de functie een tijd later geschrapt. In de voorbije jaren heeft Facebook zijn Messenger op de kaart weten zetten, en nu dat het een van de grootste communicatie-applicaties is in de wereld wil Facebook SMS-integratie opnieuw een kans geven.

Gescheiden SMS

Messenger is niet de eerste communicatie-applicatie die het mogelijk maakt om zowel berichten via internet als via SMS te versturen in eenzelfde applicatie. Hetzelfde is bijvoorbeeld al mogelijk met iMessage van Apple en de Hangouts-applicatie van Google. Maar je online berichten en SMS berichten zullen bij deze diensten wel worden weergegeven in één conversatie waardoor het niet altijd even duidelijk is of je nu een SMS of internet bericht hebt verstuurd. In Facebook Messenger zul je hier niet zo snel last van hebben. Facebook heeft er namelijk voor gezorgd dat je SMSen en Messenger berichten worden weergegeven in aparte conversaties. Zo kun je dus makkelijk je SMS- en Messenger-conversatie met één persoon gescheiden houden.

Messenger AndroidChatheads

Net zoals wanneer je via Messenger zelf een bericht zou versturen, krijg je ook bij het versturen van een SMS een chathead te zien. Hierdoor kun je makkelijk antwoorden op een binnengekomen bericht.

Geen backup

In tegenstelling tot Messenger-berichten zelf, zullen SMSen niet mee online worden opgeslagen. Wanneer je dus op een andere smartphone zou inloggen op Messenger, ben je al je SMSen kwijt. Het sturen van een SMS via Messenger op je computer is dan ook niet mogelijk. Maar wie weet wordt deze functie wel toegevoegd in de toekomst.

Nu vraag ik mij wel af hoe het met jouw SMS-gebruik zit. Stuur jij nog SMSjes, of ben je volledig overgestapt op een dienst zoals WhatsApp of Messenger?

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters