Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen

De meeste mensen zullen het ermee eens zijn dat Facebook’s Messenger app onnodig vol zit met allerlei overbodige opties, welke de app groot, langzaam en log maken. Af en toe ontkom je er echter toch niet aan om de app te moeten gebruiken. Gelukkig hoef je niet door te gaan met je frustraties, want er is een betere optie: Facebook Messenger Lite.

Niet alleen meer voor opkomende landen

Messenger Lite is, zoals de naam al aangeeft, een lichtere versie van Messenger. De app werd een jaar geleden al uitgebracht voor mensen in opkomende landen, waar de smartphones over het algemeen wat minder aankunnen en de verbindingen wat slechter zijn. Maar zelfs met het allerlaatste premium toestel, wil je zeker weten ook de Lite versie installeren. Onlangs werd de app ook voor de meer welvarende markten uitgebracht. Helaas geldt dit voorlopig alleen voor Android gebruikers, welke de app nu via Google Play kunnen downloaden. Tot nu toe is er nog steeds geen iOS versie uitgebracht.

Facebook Messenger Lite

Kleiner, sneller en efficiënter

De Lite app neemt minder dan 10MB in beslag op je toestel, wat bijna tien keer minder is dan de originele Messenger. Dit zorgt ervoor dat de app sneller laadt en daarbij werkt hij ook nog eens efficiënter, verbruikt hij minder data en is hij ook minder zwaar voor je batterij. Dat is een verademing voor elk toestel, maar vooral mensen met oudere handsets met wat minder geweldige specificaties zullen blij zijn met Messenger Lite. Ook ben je met de lichtere versie beter bereikbaar als je ergens bent waar de internetverbinding langzaam of instabiel is.

Messenger Lite is een oldschool berichtenapp

Uiteraard zal Messenger Lite niet voor iedereen zijn. Het is rechttoe rechtaan en je krijgt op het home-scherm maar drie tabs voorgeschoteld: Home, Contacts en Profile. Je raakt jezelf dus niet kwijt in het doolhof dat de originele Messenger soms kan zijn. Het is een oldschool berichten applicatie geworden, welke gewoon draait om berichten sturen. Je kunt nog wel (niet animerende) stickers gebruiken, foto’s maken en een bericht dicteren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters