Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger

De afgelopen paar jaren is Facebook Messenger uitgegroeid tot een app vol met allerlei extra opties en features, die je soms helemaal niet gebruikt. Door alle extra features zoals spelletjes en allerlei bots kan de app soms wel wat traag worden. Voor wie ook genoeg heeft van een uitpuilende Facebook Messenger is er goed nieuws. Er bestaat namelijk een uitgeklede versie van de app: Facebook Messenger Lite.

Simpele layout met vier tabs

Facebook Messenger Lite is rechttoe rechtaan en bestaat uit een drie tabbladen: Home, Contacts en Profile. Op de home pagina worden alle chats weergegeven, inclusief een handige rij met alle contacten die online zijn. Bij de contacten tab lijkt het erop dat al je contacten geordend zijn, gebaseerd op met wie je het vaakst berichten hebt verstuurd. Bij de profielpagina kunnen settings en notificaties worden geregeld.

Facebook Messenger Lite

Dit raak je kwijt in Facebook Messenger Lite

Doordat de app zo miniem is, raak je misschien toch wel opties kwijt die je handig vindt. Zo ondersteunt Messenger Lite geen spraak en video oproepen. Ook kunnen er geen gif bestanden worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook geen chat heads meer. Natuurlijk ben je ook af van andere mogelijk vervelende zaken zoals de spelletjes, alle bots en Messenger Day. De Lite app is ook sneller en neemt minder ruimte in beslag op je telefoon.

Alleen voor Android

Hoewel de app niet nieuw is en al door ruim 200 miljoen mensen wordt gebruikt, is hij bij de meeste westerse gebruikers onbekend. Dit komt doordat Facebook Messenger Lite speciaal is ontworpen voor toestellen in opkomende landen. Helaas voor iOS gebruikers is de app om deze reden ook alleen uitgebracht voor Android smartphones.

Installeren

Android gebruikers kunnen het installatiebestand downloaden via apkmirror.com, Bij de meeste Android telefoons kan dat rechtstreeks op het toestel gebeuren. Wanneer dit niet kan, is het mogelijk het apk bestand via je desktop te downloaden en daarna via een microSD kaart op je telefoon te plaatsen. Voordat je kan beginnen met de installatie moet je wel eerst nog de instellingen induiken. Ga naar Beveiliging > Onbekende bronnen. Hier kun je aangeven dat het installeren van bestanden van onbekende bronnen toegestaan is. Het is wel aan te bevelen deze optie na de installatie weer uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters