Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger

De afgelopen paar jaren is Facebook Messenger uitgegroeid tot een app vol met allerlei extra opties en features, die je soms helemaal niet gebruikt. Door alle extra features zoals spelletjes en allerlei bots kan de app soms wel wat traag worden. Voor wie ook genoeg heeft van een uitpuilende Facebook Messenger is er goed nieuws. Er bestaat namelijk een uitgeklede versie van de app: Facebook Messenger Lite.

Simpele layout met vier tabs

Facebook Messenger Lite is rechttoe rechtaan en bestaat uit een drie tabbladen: Home, Contacts en Profile. Op de home pagina worden alle chats weergegeven, inclusief een handige rij met alle contacten die online zijn. Bij de contacten tab lijkt het erop dat al je contacten geordend zijn, gebaseerd op met wie je het vaakst berichten hebt verstuurd. Bij de profielpagina kunnen settings en notificaties worden geregeld.

Facebook Messenger Lite

Dit raak je kwijt in Facebook Messenger Lite

Doordat de app zo miniem is, raak je misschien toch wel opties kwijt die je handig vindt. Zo ondersteunt Messenger Lite geen spraak en video oproepen. Ook kunnen er geen gif bestanden worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook geen chat heads meer. Natuurlijk ben je ook af van andere mogelijk vervelende zaken zoals de spelletjes, alle bots en Messenger Day. De Lite app is ook sneller en neemt minder ruimte in beslag op je telefoon.

Alleen voor Android

Hoewel de app niet nieuw is en al door ruim 200 miljoen mensen wordt gebruikt, is hij bij de meeste westerse gebruikers onbekend. Dit komt doordat Facebook Messenger Lite speciaal is ontworpen voor toestellen in opkomende landen. Helaas voor iOS gebruikers is de app om deze reden ook alleen uitgebracht voor Android smartphones.

Installeren

Android gebruikers kunnen het installatiebestand downloaden via apkmirror.com, Bij de meeste Android telefoons kan dat rechtstreeks op het toestel gebeuren. Wanneer dit niet kan, is het mogelijk het apk bestand via je desktop te downloaden en daarna via een microSD kaart op je telefoon te plaatsen. Voordat je kan beginnen met de installatie moet je wel eerst nog de instellingen induiken. Ga naar Beveiliging > Onbekende bronnen. Hier kun je aangeven dat het installeren van bestanden van onbekende bronnen toegestaan is. Het is wel aan te bevelen deze optie na de installatie weer uit te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters