Maak kennis met M: Facebook Messenger krijgt een slimme assistent

Facebook Messenger krijgt een eigen virtuele assistent. Het gaat om een slim stukje software genaamd M.

Facebook Messenger

Facebook Messenger MFacebook is begonnen met het uitrollen van een gloednieuwe digitale assistent voor Messenger. De kunstmatige intelligentie doet een beetje denken aan Google Assistant in de (geflopte) chat-app Allo. De nieuwe functie, simpelweg genaamd M, analyseert je gesprekken. Op basis van bepaalde kernwoorden kan het slimme stukje software vervolgens suggesties doen. We maakten de vergelijking al eerder, maar verwacht geen alleskunner a la Bixby en Google Assistant.

Maak kennis met M

Het is enkel de bedoeling dat chatten een stuk makkelijker wordt. De assistent helpt je met het delen van je locatie op het juiste moment, beveelt relevante stickers aan en helpt je met betalingen. Zie het als een soort snelle verbinding tussen alle functies van Messenger, die normaal soms weggemoffeld zijn. Al die acties worden dus aanbevolen op basis van wat je zegt. De suggesties verschijnen vervolgens als een pop-up bubbel. Je kunt de bubbel ingedrukt houden om meer suggesties te krijgen. Door het naar rechts te swipen verdwijnen de suggesties meteen.

Begonnen als een experiment

Je kunt M overigens ook compleet uitzetten in de instellingen van Facebook Messenger. De slimme assistent werd overigens al meer dan een jaar geleden aangekondigd. Toen was het nog een kleinschalig experiment. Aan het begin overzag een team (met toestemming) gesprekken, waarbij langzaam het stukje software met behulp van machine learning slimmer werd gemaakt. Uiteindelijk kon M geautomatiseerd worden. Na maanden aan tests en verbeteringen was het tijd om de functie naar iedereen uit te rollen. Op dit moment is M helaas enkel in Amerika verkrijgbaar, zowel op Android als iOS. Volgens Facebook zullen andere landen de komende maanden volgen.

Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters