Maak kennis met M: Facebook Messenger krijgt een slimme assistent

Facebook Messenger krijgt een eigen virtuele assistent. Het gaat om een slim stukje software genaamd M.

Facebook Messenger

Facebook Messenger MFacebook is begonnen met het uitrollen van een gloednieuwe digitale assistent voor Messenger. De kunstmatige intelligentie doet een beetje denken aan Google Assistant in de (geflopte) chat-app Allo. De nieuwe functie, simpelweg genaamd M, analyseert je gesprekken. Op basis van bepaalde kernwoorden kan het slimme stukje software vervolgens suggesties doen. We maakten de vergelijking al eerder, maar verwacht geen alleskunner a la Bixby en Google Assistant.

Maak kennis met M

Het is enkel de bedoeling dat chatten een stuk makkelijker wordt. De assistent helpt je met het delen van je locatie op het juiste moment, beveelt relevante stickers aan en helpt je met betalingen. Zie het als een soort snelle verbinding tussen alle functies van Messenger, die normaal soms weggemoffeld zijn. Al die acties worden dus aanbevolen op basis van wat je zegt. De suggesties verschijnen vervolgens als een pop-up bubbel. Je kunt de bubbel ingedrukt houden om meer suggesties te krijgen. Door het naar rechts te swipen verdwijnen de suggesties meteen.

Begonnen als een experiment

Je kunt M overigens ook compleet uitzetten in de instellingen van Facebook Messenger. De slimme assistent werd overigens al meer dan een jaar geleden aangekondigd. Toen was het nog een kleinschalig experiment. Aan het begin overzag een team (met toestemming) gesprekken, waarbij langzaam het stukje software met behulp van machine learning slimmer werd gemaakt. Uiteindelijk kon M geautomatiseerd worden. Na maanden aan tests en verbeteringen was het tijd om de functie naar iedereen uit te rollen. Op dit moment is M helaas enkel in Amerika verkrijgbaar, zowel op Android als iOS. Volgens Facebook zullen andere landen de komende maanden volgen.

Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters