Maak kennis met M: Facebook Messenger krijgt een slimme assistent

Facebook Messenger krijgt een eigen virtuele assistent. Het gaat om een slim stukje software genaamd M.

Facebook Messenger

Facebook Messenger MFacebook is begonnen met het uitrollen van een gloednieuwe digitale assistent voor Messenger. De kunstmatige intelligentie doet een beetje denken aan Google Assistant in de (geflopte) chat-app Allo. De nieuwe functie, simpelweg genaamd M, analyseert je gesprekken. Op basis van bepaalde kernwoorden kan het slimme stukje software vervolgens suggesties doen. We maakten de vergelijking al eerder, maar verwacht geen alleskunner a la Bixby en Google Assistant.

Maak kennis met M

Het is enkel de bedoeling dat chatten een stuk makkelijker wordt. De assistent helpt je met het delen van je locatie op het juiste moment, beveelt relevante stickers aan en helpt je met betalingen. Zie het als een soort snelle verbinding tussen alle functies van Messenger, die normaal soms weggemoffeld zijn. Al die acties worden dus aanbevolen op basis van wat je zegt. De suggesties verschijnen vervolgens als een pop-up bubbel. Je kunt de bubbel ingedrukt houden om meer suggesties te krijgen. Door het naar rechts te swipen verdwijnen de suggesties meteen.

Begonnen als een experiment

Je kunt M overigens ook compleet uitzetten in de instellingen van Facebook Messenger. De slimme assistent werd overigens al meer dan een jaar geleden aangekondigd. Toen was het nog een kleinschalig experiment. Aan het begin overzag een team (met toestemming) gesprekken, waarbij langzaam het stukje software met behulp van machine learning slimmer werd gemaakt. Uiteindelijk kon M geautomatiseerd worden. Na maanden aan tests en verbeteringen was het tijd om de functie naar iedereen uit te rollen. Op dit moment is M helaas enkel in Amerika verkrijgbaar, zowel op Android als iOS. Volgens Facebook zullen andere landen de komende maanden volgen.

Bron: Facebook

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters