Facebook neemt Instagram over voor een miljard dollar

Facebook heeft bekend gemaakt dat het de applicatiebouwers achter Instagram zal overnemen. Facebook betaalt een miljard dollar voor het twee jaar oude bedrijf.

Volgens Facebook CEO Mark Zuckerberg zal de overname ervoor zorgen dat Instagram nog verder zal groeien. Zukerberg laat in zijn bericht duidelijk weerklinken dat het bedrijf naast Facebook zal opereren en dat de dienst niet zal stoppen na de overname. Daarnaast zal Instagram haar eigen community behouden en zullen mensen de optie blijven houden of ze foto’s willen delen met Facebook en andere diensten, of juist niet. Volgens de CEO van Facebook wil het bedrijf graag leren van Instagram en diens team. Met namen het opbouwen van het miljoenen publiek in een korte tijd spreekt de CEO van Facebook erg aan in het bedrijf.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Facebook een miljard dollar zal neertellen voor Instagram. De medewerkers van Instagram zullen daarmee allemaal miljonairs worden, tezamen met de investeerders van het bedrijf. De medewerkers zullen overgaan in het team van Facebook en binnen het bedrijf krijgt het team een eigen plekje en extra personeel om de functionaliteit in hoger tempo uit te kunnen rollen. De overname wordt vlak voor de beursgang van Facebook voor elkaar gebracht waardoor Facebook nog geen verantwoordelijkheid hoeft af te leggen aan aandeelhouders. Onduidelijk is nog hoe Facebook de functionaliteit van Instagram gaat integreren in haar website.

Instagram Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    1 miljard..?? Is nogal erg veel voor een bedrijfje wat een goed halfjaar geleden nog maar 4 werknemers had. Nu zijn de twee jonge eigenaren, geen domme jongens, maar 1 miljard. Er zullen wel wat patenten mee gemoeit zijn, en Mike en Kevin zullen waarschijnlijk later nooit meer op iets aanspraak kunnen maken. Zuckenberg zal vast wel toekomst in hun product en verdere ideeën gezien hebben.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters