‘Facebook probeerde tevergeefs te investeren in Xiaomi’

Facebook wilde vorig jaar een belang nemen in Xiaomi, de succesvolle Chinese smartphonefabrikant. Uiteindelijk durfde Xiaomi dit niet aan om de Chinese overheid te vriend te houden. Facebook is in China namelijk verboden.

Nieuwe smartphone Xiaomi gelekt vóór begin CES xiaomi redmi 21

Dit meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Xiaomi-CEO Lei Jun spraken elkaar vorig jaar meerdere keren over een mogelijke investering. Tot formele gesprekken kwam het echter nooit.

Facebook zou nooit van plan zijn een hele grote investering in Xiaomi te doen. Voor beide fabrikanten zou de investering goed nieuws zijn geweest. Facebook krijgt dan voeten aan de grond in China, waar het sociale netwerk is verboden, en Xiaomi krijgt een internationaler gezicht.

Om de Chinese overheid te vriend te houden, heeft Xiaomi de gesprekken echter afgekapt. Ook was Xiaomi bang dat de relatie met Google door Facebooks investering onder druk zou komen te staan.

Uiteindelijk haalde Xiaomi een grote investering van uiteindelijk 1,1 miljard dollar binnen. Tot de investeerders behoorden All Stars Investment en DST Global. Laatstgenoemde investeerde ook al eens in Facebook. Door de investering wordt de waarde van Xiaomi geschat op 45 miljard dollar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters